Wintersport Zweden

Informatie Wintersport in Zweden

Aangezien Zweden een stuk noordelijker ligt dan de Benelux zijn de winters er een stuk kouder en rijker aan sneeuw dan we hier gewoon zijn. Dit maakt Zweden dan ook een land waar er op uitgebreide schaal aan wintersport kan gedaan worden. Naast de wintersportmogelijkheden kan er ook genoten worden van de prachtige natuur die in dit land uitgebreid aanwezig is.

Zweden is een land dat erg dunbevolkt is, het is n van de dunbevolkste landen van de Europese Unie en bijgevolg zijn er ook erg weinig grote steden in het land. Wel zijn er grote meren, nog grotere dichte bossen en prachtige landschappen om eindeloos bij weg te dromen.

Op het vlak van de wintersport zijn er in Zweden de afgelopen jaren zware investeringen gebeurd om te kunnen concurreren met de wintersportgebieden in de buurlanden en deze in de Alpenlanden. Zo werden er vele gloednieuwe skiliften geplaatst en ook de accomodaties werden gerenoveerd of zelfs helemaal nieuw gebouwd. De duurdere levensstandaard in Zweden wordt nu bovendien grotendeels gecompenseerd door de goedkoper geworden skipassen die vele toeristen toch voor Zweden doen kiezen. Zeker voor beginnende skirs is Zweden een absolute aanrader: de hellingen zijn er veelal minder steil dan bijvoorbeeld in de Franse Alpen waardoor het eenvoudiger is om te leren skin zonder al te veel valpartijen te moeten ondergaan. Door de enorme vlaktes tussen de heuvels en bergen wordt er ook op uitgebreide schaal gelanglauft.

Maar ook de Nederlandse schaatsliefhebber komt ruim aan zn trekken in Zweden. Door de erg strenge vorst en de korte dagen kan er in vrijwel elk dorp op een veilige manier geschaatst worden op n van de vele meren. Voor de liefhebbers zijn er ook mooie lange dagtochten uitgestippeld. Zweden is door de enorme ruimte ook het ideale land om de eerste stappen op het ijs te zetten. Uiteraard wordt een schaatsdag ook in Zweden afgesloten met een kop warme koffie of chocolademelk om het energiepeil weer helemaal op de krikken.

Page last modified on 14-09-2010 om 14:12
 

Start Grýla

Zweden

Site Aanmelden

Email


Index
Disclaimer