Wintersport Vereningde Staten

Informatie Wintersport in de Verenigde Staten

Noord-Amerika is een indrukkend continent. Alles is groot, groter, grootst in de Verenigde Staten en zo is het ook met de wintersportgebieden die u er kan terugvinden. De Amerikaanse skiresorts zijn vaak enorm groot en ook de hoeveelheid sneeuw die er jaarlijks uit de lucht dwarrelt is enorm: vaak meer dan 9 meter sneeuw tijdens één winterseizoen!

De overgrote meerderheid van de skigebieden bevinden zich in het meest sneeuwrijke gebied ter wereld: de Rocky Mountains. De gemiddelde hoogte is maar liefst ruim 3000 meter wat meteen de sneeuwzekerheid voor een groot stuk verklaart. Naast de besneeuwde bergen vindt u er vele kleine en grote rivieren en enorm rotspartijen. Ook de uitgestrekte nationale parken zijn erg bekend. Deze zorgen ervoor dat de skigebieden heel netjes en onbeschadigd blijven waardoor ook de volgende generaties er nog van zullen kunnen genieten.

Bij het kiezen van een geschikt skigebied is er keuze te over voor de winterliefhebbers. Er zijn gebieden die zich focussen op kindvriendelijkheid met hotels vlakbij de piste en zacht glooiende hellingen of gebieden die een stuk meer uitdagend zijn en waar het massatoerisme zijn weg nog niet naartoe heeft gevonden. De Rocky Mountains beslaan een enorme oppervlakte en spreiden zich uit over zes Amerikaanse staten, met name: Colorado, Idaho, Montana, Nevada, Utah en Wyoming.

Wat opvalt is dat de wachtrijen aan de skiliften er zelfs in de drukste periodes een stuk korter zijn dan in de Europese skigebieden en dat het lijkt of alle liften nog heel erg nieuw zijn. Het is er dan ook een topprioriteit om de skivakantie zo aangenaam mogelijk te maken voor de wintersporter en hiervoor werd er de afgelopen jaren serieus geïnvesteerd in de capaciteit van de skiliften. Tot slot geven we nog mee dat de meeste Europese wintersporters de skireis combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld New York.

Page last modified on 07-11-2011 om 10:59
 

Start Grýla

Verenigde Staten

Site Aanmelden

Email


Index
Disclaimer