Startpagina Venezuela

Hoewel de republiek Venezuela qua omvang slechts het zesde land is op het Zuid Amerikaans continent doet het voor de variatie in landschap en natuur zeker niet onder voor grotere landen als ArgentiniŽ en BraziliŽ.

Venezuela licht op het noordelijke uiteinde van Zuid Amerika, met ten westen Colombia, BraziliŽ in het zuiden, Guyana in het Oosten en de Caribische zee met Isla Margarita in het noorden. De 900.000 vierkant kilometer omvatten Zuid Amerika in het klein, het Andes gebergte loopt door Venezuela, er zijn grote stukken regenwoud rond de Amazone, vruchtbare vlakten genaamd llanos, kilometers Caribische kust en zelf een kleine woestijn. Daarnaast vinden we er werelds grootste waterval en het grootste meer van Zuid Amerika.

Naast Zuid-Amerikaans is Venezuela zeker ook Caribisch. Delen van de kust doen niet onder voor menig paradijselijk Caribische eiland, en de disco's in Caracas komen 's nacht tot leven op de ritmes van de Caribische muziek. Gezien Venezuela dicht bij de Evenaar licht is er weinig variatie in het klimaat. Er zijn twee seizoen, droog en nat. Het droge seizoen duurt van December tot April, het natte van Mei tot November. De gemiddelde temperatuur licht rond de 27 graden Celsius maar in hoger gelegen gebieden, met name de Andes zal het een stuk kouder zijn.

Venezuela is relatief welvarend met dank aan een grote olievoorraad

Informatie

Reizen

Vakantiewoningen en Vakantiehuizen

  • Vakantiewoningen

Bed & Breakfast

  • Logies Met Ontbijt

Hotels & Appartementen

Campings

  • Campings
Page last modified on 17-10-2007 om 15:55
 

Start Grýla

Venezuela

Site Aanmelden

Email

Laatste wijzigingen

Logies met Ontbijt - Bed & Breakfast
Reisorganisaties
Vakantie startpagina
Start Pagina
Op Reis met : Reisorganisatoren
naturisten campings nederland
Naturisme op vakantie
Naturisme Zuid Afrika
Landal Sneekermeer
Fietsen

Index
Disclaimer