Trinidad En Tobago reizen en vakantie overzicht

11°NB 61°WL

Trinidad en Tobago was tot voor kort een relatief onbekend land voor Nederlanders. Totdat Leo Beenhakker het voor elkaar kreeg het kleine land met slechts iets meer dan 1.2 miljoen inwoners te kwalificeren voor het Wereldkampioenschap voetbal van 2006 in Duitsland. Trinidad en Tobago ligt pal noordelijk van de kust van Venezuela waaraan het in vroegere tijden ook vast zat, en is door zijn ligging een outsider binnen de Cariben.

Trinidad is ruimschoots het grootste eiland van de twee eilanden waaraan het land zijn naam dankt. Trinidad is druk, toeristisch, Caraibisch en ook industrieel. In Trinidad wordt als sinds het einde van de 19de eeuw olie en asfalt gewonnen. Dankzij de olie en de daarbij behorende industrie is Trinidad en Tobago relatief welvarend. Nog meer dan de olie is tegenwoordig het toerisme een belangrijke bron van inkomsten.

Het kleinere Tobago heeft een heel andere sfeer dan Trinidad, hier zit meer de relaxte kant van de Caribische wereld, met een ongerepte natuur en witte stranden. Slechts 14 bij 41 kilometers groot en nog slechts een beperkte ontwikkeling van het toerisme is Tobago een van de parels van de Cariben.

Daar velen wordt Tobago beschouwt als een paradijs voor vogelaars, de stranden zijn geschikt om te ontspannen, zwemmen, snorkelen en duiken. Het land bied wandeltochten door regenwouden en mangrove moerassen langs de stranden en watervallen, met apen vlinders, reptielen inclusief schildpadden die tussen Maart en Augustus de standen bezoeken om eieren te leggen. Als je iets anders zoekt zit je hier verkeerd, geen grote winkels, resorts of nouvelle cuisine restaurants.

Trinidad daarentegen biedt een rijk nachtleven met clubs, disco's casino's en een meer wereldlijk vermaak zeker in Port of Spain de hoofdstad.

Trinidad en Tobago viert luidruchtig carnaval, tijdens deze tijd gaan bewoners en touristen massaal uit hun dak op straat tijdens dit Caribische feest. De carnavalstijd die na kerstmis begint is het drukste seizoen.

De temperatuur varieert van 20 tot 35 graden, de natte tijd is van juni tot augustus, de droge van februari tot mei


Page last modified on 26-05-2010 om 21:49
 

Start Grýla

Trinidad En Tobago

Site Aanmelden

Email

Laatste wijzigingen

Logies met Ontbijt - Bed & Breakfast
Reisorganisaties
Vakantie startpagina
Start Pagina
Op Reis met : Reisorganisatoren
naturisten campings nederland
Naturisme op vakantie
Naturisme Zuid Afrika
Landal Sneekermeer
Fietsen

Index
Disclaimer