wintersport Spanje

Navarra

De Spaanse regio Navarra staat bekend om haar wijnen, gastronomie en diversiteit aan landschappen, waaronder de Spaanse PyreneeŽn. Steeds meer mensen ontdekken Navarra ook als wintersportbestemming. De winter is hťt seizoen om door de valleien van Roncal en Salazar te langlaufen, crosscountry trektochten te maken of met sneeuwrackets te wandelen. Met de opening van Larra Belagua Nordic Ski Centre is er nu een belangrijk skicentrum bijgekomen.

Winters Navarra

Navarra biedt reizigers tijdens de winter een compleet ander beeld van Spanje. De PyreneeŽn in het noorden van deze Spaanse regio worden omgetoverd tot een wit sprookjeslandschap. Hier vindt men de valleien van Roncal en Salazar, met hoogtes tussen de 1.100m (Rincůn de Belagua) en 2.428m (Mesa de los Tres Reyes, de hoogste top van Navarra). De Belagua vallei is het belangrijkste natuurgebied van de Roncal vallei. Hier werd onlangs in december het nieuwe Larra Belagua Nordic Ski Centre geopend.

Cross country skiŽn

Eťn van de specialiteiten van dit nieuwe skicentrum is de mogelijkheid tot crosscountry skiŽn, een eeuwenoude sport die zelfs de Vikingen al beoefenden. Hierbij kan men op langlaufski's buiten de sporen in de vrije natuur skiŽn, een schitterende manier om van het winterse landschap te genieten. Naast vele kilometers crosscountry routes en skipistes, heeft Larra Belagua Nordic Ski Centre een sfeervol restaurant en gezellige bar. Het koude weer is ideaal om hier een aantal van de typisch Navarrese specialiteiten te proeven.

Page last modified on 13-02-2008 om 15:54
 

Start Grýla

Spanje

Site Aanmelden

Email


Index
Disclaimer