Kerstreizen - Kerstmarkten

Kerstwinkelen New York

Kerstwinkelen Londen

Brusselse kerstsferen

Een sprookjesachtig decor, een gezellige kerstmarkt, een verlicht reuzenrad en de befaamde ijsbaan. Elke winter slaat het hart van de Belgische hoofdstad op het ritme van de Winterpret! Muziek gecombineerd met een prachtige lichtshow maken van de Grote Markt een mystieke plaats tijdens de feestdagen. Dit jaar strijken er niet minder dan 240 kraampjes uit heel Europa neer op en rond de Beurs, op de Vismarkt en het Sint-Katelijneplein. Het 48m hoge reuzenrad, verlicht met 18.000 lampjes, geeft je een schitterend uitzicht over het 3 kilometer lange kerstparcours en de stad. Wie liever de schaatsen onderbindt, kan dit doen in de oude haven op de openlucht ijspiste nabij het Sint-Katelijneplein.

Ook de Vlaamse steden Antwerpen, Brugge en Gent staan in december in het teken van Kerst met volop kerstsfeer en kerstmarkten.

Maastricht Winterland

Van zaterdag 1 december 2007 tot en met zondag 6 januari 2008 is het weer Winterland op de Vrijthof in Maastricht. Daar concentreert het winterfeest zich rond een sfeervolle kerstmarkt, een nostalgische kermis en een reuzenschaatsbaan.

Kerstmis Parijs

  • Kerstactiviteiten: http://www.parisinfo.com.
  • Kerstmarkten: Maison d'Alsace en La Défense.
  • Een speciaal 'kerstbos' van ontwerpers als Marc Jacobs, Jean-Paul Gaultier en Sonia Rykiel is gratis te bezichtigen in het Centre Pompidou.

Frankfurt

De grootste markt staat in de oude binnenstad van Frankfurt tussen de Paulskirche en de Römer en trekt jaarlijks liefst drie miljoen adventsvierders.

Neurenberg

De Christkindlesmarkt in Neurenberg is dankzij het sprookjesachtige decor en zijn traditionele karakter de populairste kerstmarkt bij de Duitsers.

Dresden

Sinds 1434 en daarmee de oudste kerstmarkt van Duitsland is de Dresdense Striezelmarkt. Middelpunt van de markt vormt de grootste kerstpiramide ter wereld met een hoogte van 14 meter.

Berlijn

De formule van Weihnachtszauber in Berlijn op de Gendarmenmarkt is bijzonder: geen fastfood, maar gastronomie. Veel toprestaurants hebben op deze kerstmarkt een eigen standje en dat betekent: oesters en kaasfondue, een aantal goede espressobars en Konditoreien.

Michelstadt

Misschien wel de mooiste kerstmarkt van Duitsland is die van Michelstadt (onder Frankfurt am Main). Het stadje, dat met zijn vele smalle stegen en vakwerkhuisjes toch al uit een sprookjesboek lijkt te zijn gekropen, is in de adventstijd helemaal onweerstaanbaar.

Disclaimer

Page last modified on 07-11-2011 om 11:38
 

Op Reis

Site Aanmelden

Email


Index
Disclaimer