Terschelling

Terschelling biedt in 2008 jaar, onder andere, een aantal sportieve evenementen, zoals Fjoertoer (nordic walking en wandelen) en de Berenloop (marathon). Ook viert rederij Doeksen dit jaar het 100-jarig bestaan. In dit kader vinden er op Terschelling activiteiten plaats.

Oerol

Het bekendste evenement van Terschelling is al vele jaren het theater- en straatfestival Oerol, dat in 2008 van 13 t/m 22 juni wordt gehouden. Het hele eiland dient dan als podium voor theatermakers, muzikanten en beeldend kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Natuur

In alle jaargetijden valt op Terschelling veel natuur te genieten. Duizenden vogels doen het eiland aan. Aan het eind van de bewoonde wereld van Tereschelloing begint het Europees Natuurreservaat de Boschplaat, waar je als wandelaar helemaal opgaat in het imposante landschap.

Willem Barentsz

Veel herinnert op Terschelling aan de eilander ontdekkingsreiziger Willem Barentsz en in de dorpen is de rijke historie van zee- en walvisvaarders af te lezen aan de karakteristieke geveltjes.

http://www.vvvterschelling.nl

Page last modified on 13-02-2008 om 16:02
 

Start Grýla

Nederland

Site Aanmelden

Email


Index
Disclaimer