Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is alweer een paar jaar geleden niet voor niets gekozen tot mooiste plek van Nederland. Vanwege de spectaculaire en gevarieerde natuur is het hele eiland Nationaal Park. Met een minimum aan auto's is de rust ongekend.

Breedste strand

Het strand van Schiermonnikoog is het breedste van Europa. De natuur is elk seizoen weer anders en er leven honderdduizenden vogels. Het enige dorp van Schiermonnikoog dateert uit de 18e eeuw.

Evenementen

Op het eiland vinden ook allerlei kleine en grotere evenementen plaats. Zo is er onder meer een zang- en muziekfestival en een concours hippique. Bijzonder is het Internationaal Kamermuziek Festival Schiermonnikoog in oktober, dat elk jaar meer enthousiaste bezoekers trekt. Op verschillende plekken op het eiland kan men dan luisteren en kijken naar beroemde nationale en internationale musici.

Van der Werff

Schiermonnikoog is ook het eiland van het legendarische Hotel van der Werff, waar je het goedkoopste kopje koffie van Nederland koopt en het hele jaar door eilanders en toeristen elkaar bij een Beerenburg ontmoeten in de sfeervolle, nostalgische cafézaal.

http://www.vvvschiermonnikoog.nl

Page last modified on 13-02-2008 om 16:00
 

Start Grýla

Nederland

Site Aanmelden

Email


Index
Disclaimer