Drenthe Borger

Hoe woonden de hunebedbouwers? Hoe hielden zij de snijdende wind buiten de deur? Hoe brachten zij water aan de kook? Hoe boorden zij een gat in een steen? Het zijn vragen die beantwoord worden in Borger, de hunebedhoofdstad van Nederland. Het Hunebedcentrum heeft een gereconstrueerde Trechterbekerboerderij op haar terrein. Met deze nieuwe attractie voegt het Hunebedcentrum een loot toe aan het geheel van belevingselementen.

Voor de Trechterbekerboerderij is een plattegrond, opgegraven in het Duitse Flögeln, als uitgangspunt genomen.Onder leiding van Jeroen de Groot en Hans de Haas - experts op dit gebied - is de boerderij, de afwerking en de inrichting gerealiseerd.

Bezoekers aan het Hunebedcentrum beleven de prehistorie met al hun zintuigen: zien, voelen, horen en ruiken. De gerealiseerde prehistorische boerderij leert hen, dat de hunebedbouwers slim met de hun ten dienste staande middelen en technieken omgingen. Introductie en demonstraties zullen op gezette tijden het bezoeken van de boerderij een extra dimensie geven. Rondleiders van het Hunebedcentrum zullen bezoekers confronteren met onbekende en verrassende details, zodat ze met een andere kijk op de prehistorie huiswaarts zullen treden.

Page last modified on 02-02-2008 om 20:18
 

Start Grýla

Nederland

Site Aanmelden

Email


Index
Disclaimer