Ameland

Ameland biedt gedurende het gehele jaar diverse evenementen aan. Zo zijn er voor de sportievelingen de grote sportevenementen: bijv. een beachrugby toernooi, een volleybal toernooi, de triathlon Tri-Ambla en een Nordic Walking weekend.

Cultuur en nostalgie

Cultuur en nostalgie spelen er ook een rol van betekenis. Zo zijn er de bekende Amelander Kunstmaand in november, het straattheater tijdens het Roggefeest en het klassiekerweekend (met oldtimers).

Reddingboot

Een uniek spektakel is de maandelijkse demonstratie van de paardenreddingboot, wanneer tien stoere paarden de boot met donderend geweld door de branding de zee in trekken. Het drama van van jaren geleden, waarbij een groot aantal reddingpaarden daarbij de dood vond is nog steeds niet vergeten en houdt mede de belangstelling voor het schouwspel levend.

Actief

Naast deze evenementen biedt Ameland, net als elders op de Wadden, de actieve vakantieganger met zijn familie volop mogelijkheden. Ook dit jaar biedt de VVV weer vele arrangementen aan op Ameland, waaronder combinatie-arrangementen met Friesland en andere Waddeneilanden, waaronder ook één van de Duitse.

http://www.vvvameland.nl

Page last modified on 27-07-2008 om 20:57
 

Start Grýla

Nederland

Site Aanmelden

Email


Index
Disclaimer