Romantisch Malta - waar de liefde (op)bloeit

Visit Malta

malta.nl

Nederlandse site van de maltezer toeristische organisatie

Air Malta

De nationale luchtvaartmaatschappij van Malta

Zonovergoten baaitjes, ongerepte natuur en een een wereldschat aan cultuur. Malta is ťťn groot openluchtmuseum en bevat alle ingrediŽnten voor een droomvakantie met de liefde van je leven. In nog geen paar uur vliegen bevind je je op dit idyllische eiland in het hart van de Middellandse Zee.

Eindeloze cultuur

Waar je ook kijkt, op Malta zie je overal spectaculaire architectuur. Van de oudste tempel ter wereld (gewijd aan de godin van de vruchtbaarheid) tot de indrukwekkende forten van St.Johnís ridderorde, Romaanse catacomben en de meest barokke kathedralen. Romantici mogen de grot van Calypso niet missen! De legende vertelt dat nimf Calypso Odysseus hier zeven jaar vasthield om hem lief te hebben. Voor de hedendaagse bevolking van Malta zijn het katholieke geloof en entertainment van groot belang. Het hele jaar door worden dan ook indrukwekkende religieuze feesten en hoogstaande opera-, ballet- en theatervoorstellingen gehouden.

Rust en romantiek

Malta wordt geroemd om het schone strand en kristalheldere zeewater. Verscholen achter kliffen en inhammen tref je verrassend mooie baaitjes. En wat is er heerlijker dan na een uitgebreid zonnebad verder te genieten van de nieuwste spa- en wellness-faciliteiten? Over de archipel verspreid, aan de kust en midden in het oude centrum, liggen schitterende resorts waar je je hart kunt ophalen.

Betoverende natuur

Een korte boottocht brengt je van Malta naar de eilandjes Gozo en Comino. Hier heeft de tijd stilgestaan en gaat de natuur ongedwongen zijn gang. Dit is de plek bij uitstek voor een sportieve uitspatting of romantische picknick. De natuur van het Maltezer landschap brengt namelijk tongstrelende wijnen, kazen en likeuren voort. In de haventjes serveert men dagverse vis. Het eten, de valleien, kliffen, schilderachtige dorpjes en vriendelijke eilandbevolking stralen alles uit wat je een ware geliefde toewenst.

Trouwen op Malta

Trouwen op Malta: wat is er romantischer? Er zijn tal van trouwlocaties en stuk voor stuk zijn ze adembenemend mooi. Zo zijn er de luxueuze hotels van waaruit je uitkijkt op het turkooizen water van de Middellandse zee, het statige stadhuis in Valletta, barokke paleizen met schitterende tuinen en landelijk gelegen herenboerderijen. Ook de romantisch verlichte straten van de Middeleeuwse stad Mdina zijn werkelijk een droomdecor voor de mooiste dag van je leven.

De Maltezer archipel

De Maltezer archipel bestaat uit drie eilanden: Malta, Gozo en Comino. De talen zijn Maltees en Engels, de munteenheid is sinds 1 januari 2008 de euro. De eilanden liggen strategisch in het hart van de Mediterranee: 93 km ten zuiden van SiciliŽ en 288 km ten noorden van Afrika. Ruim zevenduizend jaar geschiedenis heeft geresulteerd in een fascinerende cultuur van eclectische tradities en gebruiken. Langs de romantische straatjes van Maltaís steden en dorpen staan talloze kathedralen en paleizen. Op het platteland tref je Ďs werelds oudste ruÔnes. Tel daarbij op het zonovergoten klimaat, de gastvrije bevolking en een bruisend nachtleven en het wordt duidelijk waarom Malta de belangrijkste culturele bestemming van Europa is.


Page last modified on 16-10-2008 om 12:17
 

Start Grýla

Malta

Site Aanmelden

Email


Index
Disclaimer