Wintersport Lesotho

Het koninkrijk Lesotho wil de belangrijkste skibestemming van Afrika worden. In het resort Afriski , dat is opgezet met Oostenrijkse en Zuid-Afrikaanse hulp, wordt al een paar jaar driftig geskied. Op hellingen rond de ruim 3300 meter hoge Drakensberg, in het noordoosten van Lesotho, ligt een kilometer lange, kaarsrechte piste. Er is een stoeltjeslift en rond de skipiste staan luxe hotels en uit Estland geÔmporteerde chalets.

Uitbreiding van het gebied moet zorgen voor meer werkgelegenheid maar vooral voor hogere inkomsten uit toerisme. Naast het skiŽn heeft het ruim twee miljoen inwoners tellende Lesotho weinig meer actie te bieden dan ponytrektochten.

Afriski wil vier nieuwe pistes aanleggen en extra skiliften bouwen. Als er geen sneeuw ligt moeten straks een sauna en een trainingsfaciliteit voor topsporters geld in het laatje brengen. Volgens het verkeersbureau in Lesotho trekt het land nu jaarlijks 300.000 toeristen. Hun uitgaven dragen voor minder dan drie procent bij aan het Bruto Nationaal Product.

Afriski rekent op een flinke groei van het aantal toeristen. De kans dat de lokale bevolking het resort betreedt is echter klein. De skipas, ongeveer €42 voor vier uur is een slag te duur. Afriski moet het vooral hebben van de rijken uit onder meer Johannesburg, dat op iets meer dan vier uur rijden van het skigebied ligt.

Page last modified on 25-12-2007 om 17:00
 

Start Grýla

Lesotho

Site Aanmelden

Email


Index
Disclaimer