Kenia

Kenia en de eeuwige jachtvelden

Naar zeggen ontstond het word safari in Kenia. En inderdaad heeft Kenia alle aspecten om de claim als top safari land te rechtvaardigen. De safari begon niet met de aankomst van de hordes Europese toeristen op zoek naar een ivoren slagtand van een olifant of een leeuwenvel, de safari zit veel dieper geworteld in de Afrikaanse cultuur. Op safari gaan is al eeuwen de term voor de reis naar verre vrienden of familie leden.

In het moderne leven van de 21st eeuw brengt een safari de buitenlandse toerist diep in de Afrikaanse jungle of ver op de steppes. Hoogtepunt van een safari in Kenia, of welke safari dan ook in enig Afrikaans land, is het waarnemen van wilde dieren. Maar een safari is meer dan het bekijken van wilde dier, en Kenia is het land bij uitstek om de ware safari te ervaren. Met decennia aan ervaring als safari land, heeft Kenia de kennsi die nodig is voor de organisatie van een geslaagde safari

Accommodatie

Kenia heeft veel ge´nvesteerd in hotels en lodges in en rond de nationale parken. Het is verbazingwekend hoe comfortabel een verblijf midden in de jungle kan zijn, echter accommodatie is er voor elk type toerist. Van eenvoudige kampeer plek voor tot 5 sterren ressort met alle luxe.

Diversiteit

Kenia is een bijzonder divers land. Zo ongeveer elk avontuur dat je je wenst is mogelijk. Zandstranden langs de kust, Savannes en bossen om wilde dieren te ontmoeten. De bergen nodigen uit voor een tocht. In de woestijn van noordelijk kenia leven zeldzame dieren unieke voor de gebieden noordelijk van de evenaar. Het Rift valley vormt een unieke landschap met miljoenen flamingo's in de meren.

Page last modified on 03-04-2006 om 20:43
 

Start Grýla

Kenia

Site Aanmelden

Email


Index
Disclaimer