Duiken Kenia

Grotten en wrakken, diepe riffen en kalme koraaltuinen, voor de geoefende en beginnende duiker is Kenia een waar onderwaterparadijs. De dierenrijkdom doet hier niet onder voor die op het land. Langs de hele kust, ten noorden en zuiden van Mombasa, liggen onderwaterparken. Ervaren duikers kunnen hun hart ophalen in de diepe Nyulli Reef, waar de zeldzame zebrahaai en Napoleons gespot worden, of wrakduiken rond het eiland Pemba. De Vulma Caves zijn rijk aan bontgekleurde rifbaars en barracuda's. Je verlaat de grotten door een tien meter lange schoorsteen.

Dichtbij kust

Bij Moray Reef stuit je pas op 28 meter diepte op het zand van de bodem. Deze plek is bekend om zijn octopus, paling en murenes. Watamu Marine National Park is een van de beste plekken om te leren duiken of te snorkelen, want hier ligt het koraal dicht bij de kust.

Groene schildpad

Rond Turtle Reef kun je tot 15 meter duiken. Deze plek is bijzonder vanwege de bedreigde groene schildpad en barst van de papegaai- en verpleegstervissen. Voor de grootste Oost-Afrikaanse manta rays ga je naar het Kisiite Mpunguti Marine Reserve en in Mtwapa en Barracuda Reef wordt de walvishaai regelmatig gesignaleerd.

Onderwatersafari

Kenia is beroemd om haar safari over land, maar herbergt ook een gekoesterde natuurschat onder de oppervlakte van de Indische Oceaan. Het turkooizen water heeft een aangename temperatuur en zit boordevol bijzondere vissen.

Zicht

Hoewel het zicht in juli en augustus iets minder is, is de onderwaterwereld van Kenia altijd een avontuurlijke omgeving. Van juni tot september trekken hier walvissen langs en dolfijnen, schildpadden, alle soorten haaien, manta's en talloze slakken en wormen huizen hier permanent.

Ongerept

De riffen van Kenia zijn net zo ongerept als het landschap, de accommodatie, voorzieningen en instructeurs net zo professioneel. Laat je betoveren door de kleurrijke Circle of Life onder water: kom op onderwatersafari in Kenia!

Peponi Divers Mombasa. Padi Duikcentra.

Duiken in Kenia de ultieme ervaring. De duikcentra en duikscholen zijn te vinden bij het Bahari Beach Hotel slechts 8 km te noorden van Mombasa. Gratis vervoer vanaf alle hotels aan de noordkust.

  • Duiken
Page last modified on 29-09-2009 om 10:05
 

Start Grýla

Kenia

Site Aanmelden

Email


Index
Disclaimer