Startpagina Kaapverdische Eilanden

16°N 24°W

Gelegen midden in de Atlantische oceaan zijn de relaxte Kaapverdische eilanden een aangename locatie voor een zon en strand vakantie. Daarnaast is het ook een prima locatie voor de watersporter met faciliteiten voor surfen, zeilen en snorkelen.

Informatie

De kaapverdische eilanden, ook wel kortweg Kaapverdië of Kaapverdië genoemd, zijn een eilandengroep van 18 eilanden midden in de oceaan, ongeveer 450 kilometer ten westen van Senegal

De naam is afkomstig van Cabo Verde de groene kaap, de refereert aan de West-Afrikaanse kaap. Van de 10 grotere en 8 kleinere eilanden zijn er 6 bewoond. Natuurlijke grondstoffen zijn er nauwelijks, het toerisme is een steeds belangrijke motor van de economie.

De Portugees en Creools sprekende bevolking van KaapverdiŽ staat bekend als vriendelijk en relaxt. Rijk zijn ze niet, muzikaal wel.

Geografie

Ontstaan op het breukvlak van een drietal continenten zijn de eilanden van vulkanische oorsprong, op een aantal eilanden is het vulkanische karakter nog goed terug te vinden Een sterk heuvelachtig landschap met diepe kloven ontstaan door erosie. Er is nog een laatste actieve vulkaan op het eiland Fogo de Pico de Fogo, met 2829 meter meteen ook het hoogste punt van Kaapverdië.

Geschiedenis

KaapverdiŽ werd ontdekt door de Portugezen in de 15e eeuw; zij vestigden zich in 1462 in S„o Tiago en in 1587 werd de eilandengroep een Portugese kolonie. De eilanden vormden onder andere een belangrijke locatie voor de slavenhandel als tussenstop op weg naar de plantages in Amerika.

Veel (wereld) zeilers volgen de oude slavenroutes bij hun oversteek van de Atlantische oceaan.

De Kaap Verdische eilanden waren onbewoond toen ze werden gekoloniseerd, Nu hebben ze een bevolking van iets meer dan 400.000 mensen, de meeste van hen hebben zowel Afrikaanse als Portugese voorouders.

De bevolking van KaapverdiŽ is dan ook ontstaan uit een mix van Portugese kolonisten en Afrikaanse slaven. Tijdens de slavenhandel waren de Kaap Verdische eilanden relatief welvarend, na de afschaffing ervan gleed het land af tot een van de armste landen van de wereld. Op 5 juli 1975 werd KaapverdiŽ uiteindelijk onafhankelijk van Portugal.

Veel kaapverdianen hebben de eilanden verlaten om als emigrant elders geld te verdienen en de achterblijvers van financiŽle middelen te voorzien. Gezien de omvang van de eilanden wonen er relatief veel in het buitenland. Zo heeft in Nederland Rotterdam een grote actieve kaapverdiaanse gemeenschap.

Flora en Fauna.

De natuur van de eilanden is relatief arm aan soorten. Door de onregelmatige regenval bestaat een groot deel van de planten uit cactussen, vetplanten en succulenten, daarnaast zijn er Vuurbomen, bananen en koffiestruiken. Wel vormen de kusten een belangrijke broedplaats voor zeevogels en schilpadden, en zijn de wateren rijk aan vissen.

Reisdocumenten

Voor een reis naar de Kaapverdische eilanden is een geldig passport en een visum nodig. Dit visum moet voor de reis aangevraagd worden bij het consulaat en Rotterdam of de Ambassade in Brussel en kost ongeveer 40 euro. Luchtvaartmaatschappijen zullen je weigeren als er geen geldige reisdocumenten zijn.

Kaap VerdiŽ is ťťn van de Atlantische archipels van MicronesiŽ

Informatie

  • Informatie
  • Reizen Toerisme

Reizen

Vakantiewoningen en Vakantiehuizen

  • Vakantiewoningen

Bed & Breakfast

  • Logies Met Ontbijt

Hotels

Page last modified on 04-08-2012 om 10:29
 

Start Grýla

Kaapverdische Eilanden

Site Aanmelden

Email

Laatste wijzigingen

Logies met Ontbijt - Bed & Breakfast
Reisorganisaties
Vakantie startpagina
Start Pagina
Op Reis met : Reisorganisatoren
naturisten campings nederland
Naturisme op vakantie
Naturisme Zuid Afrika
Landal Sneekermeer
Fietsen

Index
Disclaimer