Pau

Pau in zuidwest-Frankrijk is een karaktervolle stad met een rijke historie in een prachtige natuurlijke omgeving, gelegen aan de voet van de Pyreneeën. Deze nog relatief onbekende streek herbergt een werel en is met de lowcost vluchten van transavia.com een stuk dichterbij gekomen.

Prettig klimaat

Pau ligt aan de voet van de Pyreneeën en niet ver van de Atlantische Oceaan. Dankzij het prettige, zuidelijk klimaat groeien de Palmen er weelderig. In de zomer eigenlijk niet zo bijzonder, maar hartje winter is het een bijzondere ervaring om in de zon te zitten op een terras aan de Boulevard des Pyrénées, omzoomd door palmbomen, citroenbomen en cactussen, en te genieten van het fraaie uitzicht op de besneeuwde bergtoppen.

Actieve vakanties

Het hele jaar door kun je in Pau en wijde omgeving van alles doen. Actieve vakanties zijn er populair. Het gebied is uitstekend geschikt voor rafting, canyoning of trektochten. Met de Aubisque, de Tourmalet en de Col Aspin in de directe nabijheid is het gebied een paradijs voor fietsliefhebbers. Ook kun je in de Pyreneeën prachtige wandeltochten maken, bijvoorbeeld in het mooie Nationaal Park Ordesa. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Baskische kust

Op zo'n anderhalf uur van Pau in westelijke richting ligt de Baskische kust met zijn legendarische surfspots, waar je lekker en sportief kunt bodyboarden.

Dichtbij Pau liggen twee belangrijke bezienswaardigheden: Lourdes (5 miljoen bezoekers per jaar) en het Nationaal Park van de Pyreneeën (1,8 miljoen bezoekers per jaar). Voor natuurliefhebbers heeft Pau veel te bieden met haar vele parken, een bosrijke omgeving en kasteeltuinen.

Lourdes

Deze regio Lourdes, die vooral als bedeplaatsoord en door haar kuuroorden bekendheid geniet, biedt daarnaast nog tal van andere activiteiten, zoals paardrijden, wandelen, mountain biking, golf, rafting en kanovaren. In de directe omgeving van Pau zijn diverse golfbanen, die het hele jaar geopend zijn.

Cultuur en historie

Pau is ook zelf zeer de moeite waard. Het is de historische stad van het hof van de koningen van Navarra en van het kasteel waar Henri IV geboren werd. Pau is ook de Engelse stad van de ruiterpaden, de Hunt Club, de paardenfokkerijen en de Pau Golf Club, de oudste golfbaan van het Europese continent.

Naast die rijke historie zijn er de musea (museum van schone kunsten, museum Bernadotte), de kunstgalerieën en de festivals. Daarnaast is Pau ook de aangename verblijfsstad met zijn antiquairsroute, de boerenmarkt, de kledingboetieks, de woon- en decoratiewinkels en de culinaire restaurants.

Voetgangerszone

Het romantische renaissancecentrum van Pau is tegenwoordig grotendeels een voetgangerszone. Centrale plaats om te flaneren is de boulevard des Pyrénées, die werd aangelegd door Napoleon I en is gebouwd als een terras boven de vallei van de Pau vanwaar men een buitengewoon mooi zicht heeft over de Pyreneeën. Er is een tandradbaantje dat je vanuit het centrum naar deze boulevard brengt.

Informatie

Page last modified on 31-10-2011 om 21:42
 

Start Grýla

Frankrijk

Site Aanmelden

Email


Index
Disclaimer