Wintersport Finland

Finland is wellicht niet de meest voor de hand liggende keuze op het gebied van wintersport, maar absoluut de moeite van het bezoeken waard.

Er zijn rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Finland, na een paar uur vliegen sta je in hartje Lapland. Je kunt in Lapland natuurlijk naar de Joulupukki (Kerstman) toe en sneeuwscootertochten maken. Ook een ritje met sledehonden behoort tot de mogelijkheden. DE mogelijkheden voor langlaufen zijn uitgebreid. De skigebieden zijn niet zo heel groot maar in Sallantunturi en Ruka vind je goede afdalingen voor beginners en gevorderden. Elk hotel en chalet heeft altijd een sauna dus dat is een heerlijke afsluiting na een dagje skieen. En ook op culinair gebied is het genieten in Finland.

Sneeuwzeker

Finland scoort hoog qua sneeuwzekerheid, een criterium dat voor veel wintersporters natuurlijk steeds belangrijker wordt. Finland kent een zeer gevarieerd aanbod aan outdooractiviteiten, de skioorden zijn ruimer van opzet en minder massaal, korte rijen bij de skiliften, een langer winterseizoen en een zeer sterke saunacultuur.

Onbekend

De relatieve onbekendheid van de wintersportmogelijkheden in Finland - met uitzondering van Fins Lapland - is een van de redenen dat Nederlanders het nog weinig overwegen als winterbestemming. Visit Finland wil zich daarom richten op het toenemend aantal wintersporters dat meer wil dan alleen maar een week skiŽn op de bestemming.

Sterke punten

Eťn van de sterke punten van Finland is het zeer brede en diverse aanbod aan activiteiten naast skiŽn: denk aan sneeuwscooter safari's, sleehonden tochten, rendiertochten, snowboarden, schaatsen, langlaufen, cross country skiŽn, ijsvissen, overnachten in een echt ijshotel tot en met het maken van een ijsbrekertocht.

Sterke troeven

Het lijkt erop dat met name binnen families en gezinnen een toenemende aversie onstaat tegen de drukte overdag en 's avonds in skioorden in de traditionele bestemmingen als Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.

Finland heeft voor gezinnen met kinderen sterke troeven in de hand; de natuur, het landschap, de uitgestrektheid en het feit dat de skioorden gewoon minder druk zijn draagt bij aan het algemene gevoel van rust. Bovendien Finland met de Kerstman in Rovaniemi een sterke Kerstsfeer en kunnen wintersporters in noordelijk Lapland het natuurverschijnsel noorderlicht aanschouwen, heel bijzonder.

Bereikbaarheid

Finland telt ongeveer twintig wintersportgebieden. Deze zijn goed bereikbaar per vliegtuig. Finnair vliegt naar 16 bestemmingen in Finland, waaronder EnontekiŲ, Kittilš, Ivalo, Rovaniemi, Kuusamo, Kajaani en Kupio welke goede aanvliegroutes zijn voor wintersportgebieden. Komend winterseizoen kan men vanuit Amsterdam met een speciale chartervlucht direct naar Kuusamo of Rovaniemi vliegen.

Page last modified on 06-06-2012 om 13:31
 

Start Grýla

Finland

Site Aanmelden

Email


Index
Disclaimer