Duiken in de rode zee

28.30°N 34.31°O

De kustlijn van Egypte en de Rode zee, loopt van de golf van Suez tot aan de Sudaneese grens. De zee dank zijn naam aan de door mineralen rood gekleurde bergen langs de zee.
De sterk verouderde havens van weleer staan tegenwoordig beter bekend als uitgangspunt van een van de beste duiklocaties in de wereld. In het water wemelt het van de exotische vissen, kwallen, krabben en een aantal soorten haai. De Rode Zee is populair bij de zonaanbidders onder Egypte's toeristen en bij duikers om de bijzonder riffen.

Duiken in Dahab

Dahab is een van de vakantie steden langs de rode zee. In Dahab vind je geen grote hotel kolossen, geen gebouw is hoger dan twee verdiepingen. Dahab is erin geslaagd een plaats te worden die nog steeds de relaxte sfeer van de bedoe´en uitademt, waar de toerist zich thuis voelt buiten het massa gebeuren

Dahab is het Arabische woord voor goud, en het is vrij zeker dat de stad deze naam dankt aan de duinen en kliffen in de woestijn rondom dahab die een gouden gloed krijg bij zonsopgang en zonsondergang. De combinatie van de mooie stranden, glashelder water en palmbomen maakt Dahab tot welhaast een paradijs. De wateren bij Dahab nodigen uit tot adembenemende duiken, en overdaad aan tropische vissen bevolken de koraal riffen. Naast bijzonder uitdagende duikmogelijkheden zijn er ook voldoende mogelijkheden om het duiken te leren of een PADI certificaat te behalen.

The Blue Hole

En zijn maar weinig duiklocaties zo spectaculair als Sinai's Blue Hole, enkele kilometers noordelijk van Dahab bevind zich een donkere grot in de azuurblauwe ondieptes van een rif. Naast extreem mooi is de duik ook niet geheel ongevaarlijk, menig duiker is niet teruggekomen van een tocht te diep in het blauwe gat.

Dahab's Attracties

Naast duiken bied Dahab nog aktiviteiten als water skieen, zwemmen met dolfijnen, Camel- en paardrijden. In de omgeving bevinden zich ravijnen, een heuse oase en het papyrus museum

Page last modified on 16-08-2007 om 21:55
 

Start Grýla

Egypte

Site Aanmelden

Email


Index
Disclaimer