Wellness Hotels Deutschland

Stress en spanningen van je af laten glijden? En nu echt eens dat voornemen voor het nieuwe jaar doorzetten en kilo's afvallen? Het kan met het omvangrijke aanbod van kuurbehandelingen in de nieuwe 134-bladzijden dikke Duitstalige 2007 brochure van Wellness-Hotels-Deutschland, een samenwerkingsverband van 44 kuurhotels Zwaarlijvigheid en stress zijn dé huidige welvaartsziekten. Deze kuurhotels bieden adequate behandelingen op topniveau en uitgevoerd door professioneel opgeleid personeel.

Liever fit dan vet

Alle aangesloten hotels zijn geclassificeerd in het luxe vier- of vijfsterren segment en kenmerken zich voorts door een zeer divers aanbod aan behandelingen voor geest en lichaam. Naast aandacht voor het uiterlijk staat ook de inwendige mens hoog op het vaandel van ieder hotel.

Vanzelfsprekend want ieder mens is liever fit dan vet. Gezondheid begint op je bord, bewust en smakelijk eten is een wezenlijk onderdeel van een kuurverblijf en betekent allerminst dat men de hele dag aan wortels moet knagen. Veel aangesloten hotels bieden nu speciale vermagerings- en ontslakkingsarrangementen aan.

Zo hebben het Sport & Spa Resort A-ROSA Scharmützelsee nabij Berlijn en het A-ROSA Hotel Travemünde aan de Duitse noordkust een Twee dagen voor meer fitness arrangement. Hotel Hubertus in het Zuid-Duitse Allgäu komt vanaf april met een metabolic balance arrangement. Ook het Gräfliches Parkhotel Bad Driburg in Nordrhein Westfalen, het Wellness- & Vitalhotel Mangler in Zuidwest Duitsland, het Landhotel Doerr, Hotel Sommer en het Hotel Antoniushof bieden afslankarrangementen aan.

Kuren in de winter

Eenderde van de W-H-D hotels liggen in sneeuwrijke gebieden. Met name de hotels in Sauerland, Allgäu, Bayern en het Zwarte Woud bevinden zich in of nabij wintersportoorden met skihellingen, langlauf loipen of sneeuwschoenwandelingen. ‘Kuren in de winter is warm aanbevolen', vervolgt Altewischer. 'Overdag actief buiten - met langlaufen verbanden we zo'n 450 calorieën per uur en met sneeuwschoen-wandelingen maar liefst 1000 per uur - en dan 's avonds in de warme sauna ontspannen is een weldaad voor het lichaam.'

Voordelen

Als geen andere Europees land kent Duitsland een lange kuurtraditie. Naast het professionele niveau van de aangesloten W-H-D hotels zijn andere voordelen voor Nederlandse gasten: de nabije ligging van Duitsland en dus de goede bereikbaarheid met eigen auto, trein of vliegtuig. Toch in het buitenland maar zeker geen cultuurshock. Ook geen last van jetlags, exotische en scherpgekruide maaltijden of extreme hitte: ideaal dus voor een weekendje of midweek weg.

Informatie

Page last modified on 01-02-2007 om 20:04
 

Start Grýla

Duitsland

Site Aanmelden

Email


Index
Disclaimer