Wellness

Overdag wandelen en 's avonds lekker gemasseerd worden. Of de wandeldagen afwisselen met enkele kuurdagen. Wellness-Hotels-Deutschland, het samenwerkingsverband van 44 vier- en vijfsterren kuurhotels verspreid over heel Duitsland, signaleert een toenemende belangstelling voor deze gecombineerde vakantievorm.

Puur natuur

Alle 44 WHD-hotels liggen in natuurrijke gebieden met gemarkeerde wandelroutes en bevinden zich in het luxe vier- of vijfsterren segment. Ze liggen in de vrije natuur en ze bieden hun gasten allemaal tenminste een rookvrij restaurant.

Routes

Wandelroutes beginnen bij de voordeur en veel hotels bieden eveneens nordic walking routes. Gediplomeerd personeel staat ter beschikking voor tips over wandelen en uiteraard voor een groot aanbod aan behandelingen voor geest en lichaam.

Voor iedereen

Wandelen is voor iedereen geschikt. Het vereist geen bijzondere vaardigheden, men hoeft alleen in een paar goede wandelschoenen te investeren. Bijkomend voordeel is dat het lichaam juist vet verbrandt door een langzaam wandeltempo.

Wandelen in de vrije natuur is goed voor lichaam n geest.

Het is een misvatting dat wandelen een uitputtende activiteit is. Je kunt de afstand volledig aanpassen aan je eigen fysieke gesteldheid en juist in combinatie met een of meerdere dagen kuren is het een weldadige vakantiebeleving: niet inspannend maar juist ontspannend.

Naast de positieve eigenschappen voor het lichaam is wandelen ook goed voor de geest. Onderzoek heeft aangetoond dat wandelen ook van invloed is op je stemming: het produceert het gelukshormoon serotonine - een stof die het gevoel van welbevinden verhoogt.

Rookvrij

In de toelatingsvoorwaarden van Wellness-Hotels-Deutschland staat dat hotels rookvrije ruimtes voor de gasten moeten bieden. Ieder W-H-D hotel biedt de gast de optie om te kiezen tussen een restaurant waar wel gerookt mag worden of een volledig rookvrij restaurant.'

Heel Duitsland

De aangesloten hotels zijn verspreid over heel Duitsland, rustig gelegen in het bos of bij een meer of zee. Jaarlijks wordt een selectie van de aangesloten hotels gecontroleerd door TV Rheinland, een onafhankelijk internationaal onderzoeksbureau.

Page last modified on 30-12-2007 om 12:12
 

Start Grýla

Duitsland

Site Aanmelden

Email


Index
Disclaimer