internet Chili Chile

Chili is na Argentinië waarschijnlijk het meest bedraade land van Zuid-Amerika. En tegenwoordig komt daar de draadloze wereld bij. In de (binnen)stad van Santiago de Chili is het aantal access-points niet te tellen. Er zitten ook een ruime hoeveelheid onbeveiligde tussen. Genoeg om de mail te checken op gmail, aangezien die zelf https gebruiken. Ook op het vliegveld van Santiago lukte het om te internetten. Naast de betaalde hotspots van onder andere telefonica ( alwaar je op een Spaanstalig inlogpagina komt zonder informatie over hoe en waar te betalen), waren er ook een aantal ietwat onbestemde onbeveiligde hotspots. Met de een ging verbind maken wat beter dan de ander, kwestie van even een gate opschuiven. Stopcontacten zijn er ook voldoende ( wel een verloop plug nodig als je een randaarde stekker gebruikt, de pootjes zijn te dik).

Naast andermans wifi aftappen zijn er ook genoeg mogelijkheden om gratis 'legaal' gebruik te maken van internet. Veel Cafe's bieden het als service aan, helaas staat het niet altijd aangegeven aan de buitenkant.

En dus

Afgezien van suizandina (gerund door Europeanen dus wellicht vandaar) bij Malalcahuello en het niet nader noemenswaardige hotel in Puerto Natalas was er overal internet gratis beschikbaar, vrijwel overal via wifi. Het hotel op Paaseiland had ook geen internet, op zich zij het ze vergeven, het is een uithoek van de wereld, aan de andere kant had de hosteria in het nationale park van Torres del Paine wel internet. Bovendien kon je op paaseiland prima internetten in internetcafe's (ook via wifi en de eigen laptop) dus eigenlijk was het hotel op paaseiland ook een prutshotel.

Paaseiland

Ook in de Navel van de wereld is internet beschikbaar, er zijn verschillende internet cafe's in het dorp, ze bieden ook verbinding aan via wifi zodat je met je echten apparaat kunt werken. Ons hotel had geen internet beschikbaar, een ander wel een dienst via enertel, alleen was de site in het Spaans en viel niet te ontdekken hoeveel het zou moeten gaan kosten. Het kan echter alleen een kwestie van tijd zijn of internet en wifi in hotels is ook hier normaal. Internet gaat via een satelliet verbinding. Het is allemaal net wat trager, geen breedband maar 1-2 maal ISDN. Maar goed we hebben het dan ook over het meest afgelegen eiland ter wereld.

Page last modified on 07-03-2007 om 23:10