Banff Canada Alberta

Banff Rocky Mountains Canada

In 1883, vonden een drietal baanwerkers van de Canadain Pacific Railway per toeval een grot met heetwater bronnen (hotsprings) . Uit deze ontdekking ontstond uiteindelijk Banff National Park, Canada's eerste nationale park (en werelds derde). Met meer dan 6500 vierkante kilometer bergen, valleien, bossen, rivieren en graslanden is dit park zeker het bezoeken waard.

Banff is de grootste stad binnen het Banff national Park en ligt op de oostelijke hellingen van de Rocky Mountains in het Zuid Westen van Alberta, tegen de grens met Britisch Columbia. Het ligt tussen Calgary waar in 1988 de Olympische spelen gehouden werden, en Vancouver in 2010 gast voor de Olympische spelen. Onderdelen van het Olympische toernooi werden in de omgeving van Banff gehouden, onderdelen van de olympische spelen van Vancouver vinden plaats in het 100 kilometer noordelijk van Vancouver gelegen Whistler.

Banff is een aangename locatie voor een (toeristisch) verblijf met de prachtige bergen, een diversiteit aan fauna, uitgebreide recreatie mogelijkheden het hele jaar door en uitstekende accommodatie van hotel tot beervrije camping

Heetwater bronnen

Bij Banff Upper Hot Springs bevinden zich de natuurlijke minerale baden. Een aangename locatie om te relaxen en te ontspannen.

Bergen

Banff wordt omringd door de bergen van Alberta's Rocky Mountains. Hier zijn uitgebreiden mogelijkheden tot wandelen en mountainbikken. In de omgeving van Banff liggen de mysterieuze hoodoos.

Skien

In de omgeving van Banff bevinden zich drie ski ressorts. Ski Banff, Sunshine village en Lake Louise, de bij elkaar meer dan 240 afdalingen bieden voor skiŽrs en snowboarders zowel voor de ervaren als de beginnende skiŽr. Daarnaast zijn er mogelijkheden tot ijsklimmen en langlaufen

Fauna

De Rocky mountains en ook Banff staan bekend om het voorkomen van beren, een ontmoeting met een zwarte of grizzly beer is niet onwaarschijnlijk. Daarnaast komen nog meer dan 50 soorten zoogdieren voor in Banff National Park waaronder wolven, bergschapen, bisons en elanden. De hoeveelheid vogelsoorten is nog groter meer dan 250 verschillende soorten.

Meer informatie


Page last modified on 21-02-2011 om 21:52
 

Start Grýla

Canada

Site Aanmelden

Email


Index
Disclaimer