Wintersport Bulgarije

Bulgarije kent een stuk of zes bekende skigebieden. Je vliegt er heen met het vliegtuig, want met de auto is het toch een beetje ver. Hieronder tref je de bijzonderheden van een viertal van de skigebieden aan:

Bansko

Aan de voet van het Pirin gebergte in Zuidwest Bulgarije ligt het historische stadje Bansko. Het skigebied biedt zeer gevarieerde afdalingen en is daarmee uitstekend geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde skir. Pieken tot boven de 2900 meter, sneeuwkanonnen en de noordelijke ligging van de pistes maken Bansko tot n van de meest sneeuwzekere wintersportgebieden van Bulgarije. Een nieuwe 8-persoons gondel met een capaciteit van 2400 personen per uur brengt u vanuit het dorp rechtstreeks naar het skigebied.

Borovets

Borovets ligt hoog in het Rila-gebergte met 78 toppen boven de 2500m. De wintersportplaats die in feite uit een tiental hotels bestaat is een aangewezen locatie voor natuurliefhebbers en wandelaars die rust en ruimte hoog waarderen. De moderne 6-persoons gondel tegenover Hotel Samokov ontsluit het Musala skigebied. De bij Hotel Rila gelegen stoeltjeslift brengt u naar het Sidnjakovo-gebied.

Pamporovo

Niet ver van de Griekse grens, midden in het prachtige Rhodopen-gebergte ligt Pamporovo. Het grote aantal blauwe pistes maakt Pamporovo een ideale bestemming voor de beginnende skir. Door de beboste omgeving zijn mooie afdalingen mogelijk. Een groot aantal Nederlandse gasten kiest al jaren voor Pamporovo vanwege z'n gezelligheid en ongedwongen sfeer.

Bron http://www.balkanski.nl/

Page last modified on 07-11-2011 om 10:55
 

Start Grýla

Bulgarije

Site Aanmelden

Email


Index
Disclaimer