Britse Maagdeneilanden reizen en vakantie overzicht

De Britse Maagdeneilanden vormen een prachtig gebied voor watersport. Je kunt er zeilen, zwemmen, snorkelen en duiken. Daarnaast is op verschillende plaatsen surfen en zeekajaken mogelijk.

Zeilen

Een (zeil)boot is eigenlijk de enige manier om op de eilanden te verblijven, er zijn verschillende verhuurbedrijven. Het zeilen rond de BVI is makkelijk, het water is diep en er zitten weinig verrrassingen onder water, ondieptes komen eigenlijk alleen vlak bij de wal voor. Uitzondering hierop is het koraaleialand Anegada dit ligt verder af en is slechts beperkt toegankelijk.

De eilanden zijn compact, je hebt eigenlijk altijd land in zicht. Overnachten gebeurt in jachthavens, aan een boei ( mooring ) of voor anker. De plaatsen waar je mag overnachten liggen vrij strict vast, de mogelijkheden tot wild-kamperen zij beperkt.

Duiken

Op Tortola en Virgin Gorda zijn verschillende duikcentra. Zij organiseren duiktochten en geven vaak ook les voor het PADI certificaat. Daarnaast is het bij verschillende centra mogelijk een introductie duik ( Discovery Dive) te doen. Na een introductie onderneem je onder begeleiding je eerste duik. Hierbij wordt gedoken tot een diepte van 40ft (12 meter).

Een bijzonder fraaie plek om te duiken is rond het wrak van de R.M.S. Rhone (Salt Island), volgens kenners het mooiste duikwrak op het westelijk halfrond. De steven van het schip ligt op een diepte van 20 feet (de boeg op 80ft) en een Discovery Dive naar dit wrak is dus mogelijk. Het water is trouwens zo helder dat het wrak ook met een snorkel te bekijken is. Het wrak is alleen per boot te bereiken, neem een mooring zo dicht mogelijk bij de oever.

Sommige centra beschikken ook over de mogelijkheid om onderwatercamera's te huren

Snorkelen

Overal is het prima snorkelen. Over het algemeen is het water glashelder en is er een overdaad aan vissen, koraal, anemonen en zeeëgels. Na zwaar weer wil het water wel eens wat troebel zijn door opgewoeld zand.

OfficiŽle naam
British Virgin Islands
Ligging
In de Caraiben, tussen de Caraibische Zee en de Noord-Atlantische Oceaan, ten oosten van Puerto Rico.
Hoofdstad
Road Town
Oppervlakte
150 km
Staatsvorm
Overzees gebied van Groot-BrittanniŽ, met binnenlandse autonomie.
Inwoners
19.615
Bevolking
mensen van Afro-Caraibische afkomst (90%), blanken en aziaten
Talen
Engels
Religies
protestant (86%), rooms-katholiek (6%) en andere
Munt
De Amerikaanse Dollar is onderverdeeld in 100 Cents.

Reisdocumenten

Paspoort verplicht.

Klimaat

De Britse Maagdeneilanden kennen een tropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 26 graden celsius. Het regenseizoen is van september tot december. Er zijn regelmatig orkanen.

Informatie

Reizen

Vakantiewoningen en Vakantiehuizen

  • Vakantiewoningen

Bed & Breakfast

  • Logies Met Ontbijt

Hotels

  • Hotels

Campings

  • Campings
Page last modified on 12-01-2007 om 19:06
 

Start Grýla

Britse Maagdeneilanden

Site Aanmelden

Email

Laatste wijzigingen

Logies met Ontbijt - Bed & Breakfast
Reisorganisaties
Vakantie startpagina
Start Pagina
Op Reis met : Reisorganisatoren
naturisten campings nederland
Naturisme op vakantie
Naturisme Zuid Afrika
Landal Sneekermeer
Fietsen

Index
Disclaimer