Zomer in Finland 2007

  De Nederlandse vakantieganger is voor zijn zomervakantie sterk gericht op het zuiden. Kijk voor een andere vakantiebeleving ook eens de andere kant op. Een vakantie in Finland is pure ontspanning. De bezienswaardigheden van Finland komen uitgebreid aan bod in de nieuwe brochure Zomer in Finland.

Overweldigende natuur. Een zee van ruimte. Ontelbare meren. Uitgestrekte naaldbossen. Frisse lucht. Een aangenaam zomerklimaat. Een kustlijn van 4500 kilometer. Hip Helsinki. Midzomernacht. Een dorado voor visser, watersporter, vogelaar of liefhebber van een actieve vakantie.

Een enorm aanbod aan evenementen. Heerlijk zweten in de sauna. En voor de fijnproever een culinair paradijs. Of je nu Finland per vliegtuig, auto, trein, camper, boot, fietsend of wandelend wilt ontdekken, het land biedt elke vakantieganger een breed scala aan vertier, vermaak en ontspanning.

Regio's

De 40-pagina's tellende brochure gaat onder meer in op onderwerpen als geschiedenis en gebruiken, de verschillende seizoenen, de natuur, festiviteiten, accommodaties, de hoofdstad Helsinki en de regio's Zuid Finland, de Westkust, het Merengebied en Fins Lapland.

Verbindingen

Ook de lucht- en bootverbindingen tussen Nederland en Finland komen aan bod alsmede een overzicht van Nederlandse reisorganisaties die vakanties in Finland aanbieden. Per regio worden top bezienswaardigheden aanbevolen en relevante websites vermeld.

Actief

Met een oppervlakte van bijna 340.000 vierkante kilometer is Finland ongeveer negen keer zo groot als Nederland maar het telt slechts 5,2 miljoen inwoners. Ook water is onlosmakelijk met Finland verbonden. De ruim 188.000 meren, 647 rivieren en de 180.000 eilandjes zijn speelgronden voor de watersportliefhebber: zeil- en motorboottochten, kano- en kayaktochten en vissen zijn populaire zomeractiviteiten.

Evenveel sauna's als auto's

De overweldigende natuur - bijna driekwart van het land is met bossen bedekt 27 nationale parken maken het land een ideaal wandel- en fietsbestemming. Er zijn talrijke een- of meerdaagse gemarkeerde wandelroutes en speciale routes voor liefhebbers van Nordic Walking. En sluit, net als de locals, de dag af met een saunabezoek. Er zijn er zo'n 1.7 miljoen, bijna net zoveel als er auto's zijn, en haast ieder vakantiehuisje aan een meer heeft er wel een.

Informatie

Page last modified on 30-01-2007 om 17:51