Word Nobelprijs Junior In Het Universiteitsmuseum Utrecht

  Uitvindingen bedenken, raadsels oplossen, x-perimenteren, concentreren, maar ook netjes soep eten bij de koning van Zweden een Nobelprijswinnaar kan het allemaal. Zondag 10 oktober kunnen kinderen vanaf 8 jaar in het Universiteitsmuseum Utrecht testen of zij het in zich hebben om Nobelprijs Junior te worden. Door het hele museum zijn uitdagingen te vinden. Nobelprijswinnaar Prof. Dr. Gerard t Hooft ondertekent de oorkonde die ze hiermee kunnen verdienen.

Aardbeienspaghetti

Of ze beschikken over de kwaliteiten van een Nobelprijswinnaar kunnen kinderen deze dag testen. Bij het spiraalspel is het belangrijk dat ze zich goed concentreren en door samen te werken is het laserspel een stuk minder moeilijk. Ook zijn er raadselachtige proeven: hoe kun je zout en peper van elkaar scheiden? Met een draad, een pincet of misschien wel met een ballon? Door verschillende X-perimenten te doen, komen ze erachter. Een heuse hofdame geeft een etiquetteles en leert hoe je tomatensoep en aardbeienspaghetti eet zonder te knoeien. En hoe zeg je eigenlijk 'eet smakelijk' op zn Zweeds?

Oorkonde

Bij elke uitdaging kunnen kinderen een zegel verdienen. Hebben ze genoeg zegels gespaard dan worden ze ontvangen door niemand minder dan prof. Dr. Gerard t Hooft die hun oorkonde ondertekent.

Programma doorlopend van 12.00 tot 16.00 uur, voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Universiteitsmuseum Utrecht, Lange Nieuwstraat 106, 3512 PN utrecht . Tel. 030 2538008. Openingstijden: maandag t/m zondag van 11.00 17.00 uur. http://www.uu.nl/universiteitsmuseum

Page last modified on 28-09-2010 om 15:34