Wintersportbestemming Åre/Östersund in Scandinavië

  Åre en Ostersund zijn gezamenlijk De wintersportbestemming van Zweden. Gegarandeerd sneeuwzeker van half december tot eind april. De plek om te schaatsen en te skiën. Geniet van de natuur, de rust en de ruimte. Maak kennis met de vriendelijkheid en de gemoedelijkheid van de Zweden.

Wat is er te doen?

Åre is een topskigebied van Scandinavië. Even ter vergelijk: in het voorjaar vinden hier de wereldbekerwedstrijden dames en freestyle plaats. Meer dan 100 afdalingen in verschillende niveaus zijn hier mogelijk. En daarmee is Åre een ideaal skigebied voor iedereen. De massaliteit ontbreekt, gemoedelijkheid is hier gewoon. Wees niet bang voor de korte winterdagen: de pistes worden 's avonds zeer goed verlicht. En kom je in het voorjaar, dan kun je tot tien uur ’s avonds doorgaan.

Een speciale pas, de “knappliftskort” , maakt het extra aantrekkelijk om met het gezin te genieten van de sneeuw. Tegen een speciaal tarief heb je toegang tot alle kindvriendelijke sleepliften en de Åre-kabeltrein.

In Ostersund kom je om te schaatsen op prachtig natuurijs. Een speciaal parcours van 25 kilometer wordt regelmatig geveegd. Ideaal voor langeafstandsschaatsers die (weer) buiten willen schaatsen.

En wil je een keer wat anders dan skiën of schaatsen? De regio van Åre/Ostersund biedt talloze mogelijkheden: langlaufen, ijsklimmen, trektochten met sledehonden, sneeuwscootertochten maken of het bouwen van een iglo, om maar enkele activiteiten te noemen. Kortom, een complete wintersportvakantie!

Hoe kom ik er?

Tussen 13 februari en 6 maart 2011 vliegt Scandjet met een charter ieder weekend van Schiphol rechtstreeks naar het vliegveld van Åre/Ostersund. Vertrek tijdens lunch, aankomst in de avond waardoor je nog tijd hebt om te genieten in een relaxed restaurant of een trendy bar. Prijzen vanaf 199,00 euro!

Een andere mogelijkheid is om naar Trondheim te vliegen. In package-deals zit dan een transfer van het vliegeveld naar het hotel. De rit is circa twee uur. Per auto vanaf Trondheim: 140 kilometer.

Waar kan ik verblijven?

Er is een ruim aanbod aan overnachtingsmogelijkheden. Hotels, pensions, chalets of hutten, zijn van hoge kwaliteit. Voor elke prijs en smaak is er volop keus.

Meer info: http://www.visitsweden.com

Page last modified on 04-10-2010 om 12:40