Wintersport TsjechiŽ

  Wil je dit jaar eens naar een ander, origineler land op wintersport dan het eeuwige Oostenrijk? Of ben je op zoek naar een goedkopere wintersportbestemming? Ga dit jaar dan op wintersport naar TsjechiŽ. Dit Oost-Europese land is flink in opkomst als wintersportland en dit heeft natuurlijk zo zijn oorzaken.

Prachtig TsjechiŽ

Lekkere afdalingen, gastvrijheid, rust en ongerepte natuur; dat is wintersport TsjechiŽ. In TsjechiŽ zijn maar liefst 200 afzonderlijke skigebieden waarvan de meesten te vinden zijn in het Reuzengebergte (Krkonose). Hier liggen de bekendste wintersportbestemmingen zoals Spindleruv Mlyn. De Tsjechische wintersportgebieden liggen allemaal op hoogtes van tussen de 700 en 1.300 meter. Door het landklimaat van TsjechiŽ ligt er in het Reuzengebergte en het `IJzergebergte elke winter sneeuw. Je kunt dus altijd skiŽn of snowboarden tijdens een wintersport TsjechiŽ. Bovendien is de natuur in TsjechiŽ werkelijk prachtig en niet te vergelijken met die van wintersportlanden als Oostenrijk en Zwitserland. De natuur in de Tsjechische bergen is namelijk nog ongeschonden en erg ruig. Je waant je werkelijk in een sprookje als je langs deze besneeuwde natuur suist. Hier komt nog bij dat wintersport in TsjechiŽ ontzettend veilig is. De Tsjechen controleren alle pistes dagelijks en er is in de wintersportgebieden geen gebrek aan EHBO posten. Ze hebben er werkelijk alles voor over om de pistes zo veilig mogelijk te maken.

Ongestoord TsjechiŽ

Ben je die lange rijen bij de skilift ook zo beu? Wintersport in TsjechiŽ is dan de perfecte oplossing. TsjechiŽ is nog niet ontdekt door het grote wintersportpubliek. Dit heeft als prettig gevolg dat het in de Tsjechische wintersportgebieden nog niet zo druk is. In de schoolvakanties hoef je tijdens een wintersport TsjechiŽ niet te wachten bij de liftjes en buiten de schoolvakanties is het zelfs mogelijk dat je niemand tegenkomt op de piste en in alle rust kunt genieten van de prachtige afdalingen. Deze rust doet overigens niets af aan de gezelligheid van het aprŤs-skiŽn is in TsjechiŽ.

Voordelig TsjechiŽ

TsjechiŽ wordt vaak direct geassocieerd met voordelige vakanties. Dit is ook op wintersporten TsjechiŽ van toepassing. Een skipas is in een Tsjechisch wintersportgebied aanzienlijk goedkoper dan in Oostenrijk, Frankrijk, ItaliŽ of Zwitserland. De accommodaties in de Tsjechische wintersportgebieden zijn veel voordeliger dan ergens anders in Europa en bovendien zijn ze van uitstekende kwaliteit. Een ander groot voordeel: na het skiŽn, kun je de lekkerste Oost-Europese gerechten eten voor een habbekrats!

Page last modified on 02-09-2014 om 07:43