Wintersport Oostenrijk Ischgl-Samnaun

  Bezoekers van wintersporters.nl hebben wintersportgebied Ischgl-Samnaun in Oostenrijk uitgeroepen tot de beste bestemming van het seizoen 2006/2007. Uit een onderzoek onder ruim 10.000 bezoekers van de website, bleek dat de wintersportbestemming in Tirol overall gezien het best scoort. Op de tweede plaats komt het Franse gebied Espace Killy. Serfaus-Fiss-Ladis ook in Oostenrijk, komt op de derde plek. Op dinsdag 16 januari wordt in Ischgl de trofee voor de beste winterbestemming overhandigd.

Moderne liften

Ischgl-Samnaun scoorde met een 8.6 gemiddeld het best van de ruim 250 wintersportgebieden verspreidt over heel Europa. Het skigebied gooit bij de stemmers vooral hoge ogen door de moderne skiliften en de uitgebreide mogelijkheden voor gevorderde wintersporters, Ischgl scoort bovendien erg goed met de uitgebreide après-ski.

Juiste formule

Andreas Steibl, directeur van het VVV Ischgl, over de nummer één notering: Deze overwinning laat zien dat Nederlandse bezoekers onze inspanning, om het hoogste kwaliteitsniveau in het skigebied te behalen, buitengewoon waarderen. Het bewijst dat niet alleen een goed skigebied, maar de combinatie met goede après-ski mogelijkheden, nachtleven en grote concerten de juiste formule is.

Uitgestrekt

Het skigebied van Ischgl-Samnaun telt ruim 220 kilometer piste. Dat lijkt niet overdreven veel, maar in de Silvretta Arena ervaar je desalniettemin toch dezelfde uitgestrektheid als die van de grootste Franse en Zwitserse skigebieden. Wat zeker mee speelt is dat 90 procent van de pistes boven de 2000 meter ligt. Het skigebied staat verder bekend o m de moderne liftfaciliteiten en de veelal gunstige sneeuwcondities.

Gezonde mix

Martijn van Erp van wintersporters.nl staat volledig achter deze uitslag: "Ischgl-Samnaun is een van de modernste skigebieden ter wereld, met een gezonde mix tussen uitgebreide sportieve wintersportmogelijkheden en een bruisend uitgaansleven."

Tweede keer

De verkiezing van de beste wintersportbestemming wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden. Vorig jaar was het Franse skigebied Les Trois Vallées nog de grote winnaar, eindigde Serfaus-Fiss-Ladis als tweede en behaalde Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental een derde plek.

Oostenrijk

Een opvallend resultaat van de uitslag van dit jaar is dat de Top 50 gedomineerd wordt door Oostenrijkse bestemmingen (27 stuks). Tsjechische bestemmingen scoren gemiddeld het slechtst, bezoekers van het Duitse Winterberg klagen over de lange wachttijden bij de liften en Les Deux Alpes is het minst geschikt om met jonge kinderen heen te gaan.

Zugspitz-Arena

In Zugspitz Arena kunnen beginners hun hart ophalen, voor de beste prijs-kwaliteitverhouding is Loferer Alm de aangewezen plek en voor de beste sfeer moeten wintersporters in St. Johann zijn.

Meer informatie

Page last modified on 29-09-2014 om 13:09