Wintersport Kroatië

De hooglanden van Gorski Kotar hebben zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een 'hot' wintersportgebied. Ieder jaar komen er meer toeristen naar de regio voor het diverse aanbod aan activiteiten. Met de start van het wintersportseizoen maakt dit jaar een groeiend aantal skigebieden zich er op voor de komst van de toeristen.

Volop sneeuw in Gorski Kotar, het gebied in KroatiŽ waar steeds meer wintersporters genieten van zon en sneeuw
Sneeuw in Gorski Kotar.

In de nabijheid van het stadje Mrkopalj bevinden zich drie ski resorts. Op meer dan een kilometer boven zeeniveau kunnen skiŽrs optimaal genieten van het gebied van Begovo Razdolje. Er kan geskied worden op drie kilometer lange, goed onderhouden pistes. Ook biatlon fans kunnen hier terecht, zij kunnen terecht op het parcours van de Zagmajna Biatholn centrum.

Ieder niveau

Het Platak ski resort biedt uitkomst voor skiŽrs van ieder niveau. Hier liggen kilometers lange pistes en bevinden zich vijf skiliften, een speciale skilift voor kinderen en een kabelbaan. Het resort biedt gasten bovendien de mogelijkheid ski- en snowboardlessen te volgen. Voor de avontuurlijk aangelegde vakantieganger zijn er speciale safari's. Deze worden zowel overdag als 's nachts georganiseerd en voeren door de omliggende bossen.

"

Grootste centrum

Nabij de hoogste top van de Gorski Kotar, op ruim 1500 meter, is het grootste wintersport centrum van KroatiŽ te vinden. Het Bjelolasica Olympische centrum heeft voor iedereen het juiste parcours. Zowel beginnende als goed getrainde skiŽrs kunnen hier hun hart ophalen.

AprŤs-ski

Na een sportieve dag in de buitenlucht is het tijd voor een sfeervolle aprŤs-ski. KroatiŽ is een wintersportbestemming in opkomst en is (nog) niet ontdekt door de massa. De Kroatische pistes bieden en welkom en ongerept alternatief voor de Franse, Italiaanse en Zwitserse Alpen.

Meer info

Page last modified on 19-12-2006 om 17:08