Wintersport Fins Lapland

  Skiën en langlaufen in Fins Lapland. Dat wordt deze winter opeens gemakkelijk bereikbaar door een nieuwe chartervlucht van luchtvaartmaatschappij `ArkeFly, die wordt aangeboden door de reisorganisaties BBI Travel, Holland International en Buro Scandinavië. Er komt een directe vlucht tussen Amsterdam en het Finse Kittilä.

In de nabije omgeving van deze plaats liggen de twee populaire wintersportgebieden Ylläs en Levi. Vanwege de ligging boven de Poolcirkel kennen deze gebieden een lang wintersportseizoen: over het algemeen ligt hier tussen begin november en april sneeuw.

Achtdaagse arrangementen

BBI Travel biedt hier verschillende 8-daagse wintersportarrangementen aan. De `ArkeFly] vlucht vertrekt iedere zondag tussen 20 december 2009 en 14 maart 2010.

Ylläs

Met zeven hoogvlakten, twee authentieke Lapse dorpen, een hoogte van 718 meter, 60 afdalingen, 320km loipes en een nationaal park is Ylläs een van de top wintersportgebieden in Finland. Voor kinderen is een bezoek aan het Lapp Village een aanrader; er zijn veel activiteiten voor de kleintjes. Transfertijd naar Ylläs vanaf Kittilä is ruim 30 minuten.

Levi

Levi is de locatie waar ieder jaar de World Cup Alpine skiwedstrijden plaatsvinden. Met 44 pistes, een hoogte van 531 meter, 330 km loipes, de langste afdaling van 2500 meter en 29 skiliften is dit een voor ieder wat wils bestemming.

Meer dan alleen skiën

Beide bestemmingen zijn geschikt voor zowel de beginnende en de meer geoefende skiër als voor jonge kinderen: er zijn 10 liften voor kinderen en zij kunnen de helde dag vermaakt worden in Kid’s land. Finland scoort hoog qua sneeuwzekerheid, een criterium dat voor veel wintersporters steeds belangrijker wordt.

Chartervlucht

`ArkeFly zet op de route een Boeing 737-800 in met een Economy en Comfort klasse. Klanten kunnen tegen een meerprijs vanaf €15,- per persoon per enkele reis een upgrade krijgen naar de Comfort klasse met acht centimeter meer beenruimte en een aparte incheckbalie. Naast de gebruikelijk 20 kg ruimbagage (25kg voor Comfort Class passagiers) kan men tegen een meerbetaling eigen wintersportuitrusting meenemen.

Page last modified on 10-05-2012 om 16:26