Winters Finland méér dan skibestemming

  Finland is veel meer dan alleen maar een skibestemming. Dat blijkt duidelijk uit de nieuwe, 40-pagina's tellende, brochure Winter in Finland, die een gedetailleerd beeld geeft van het brede scala aan winteractiviteiten.

Huskysafari's, sneeuwschoenwandelen, sneeuwscootertochten, ijsvissen, schaatsen op één van de talrijke meren, rendiertochten, langlaufloipes, overnachten in een ijshotel of glazen iglo, het is een greep uit de onderwerpen die in deze brochure aan bod komen.

Noorderlicht

Zeer typerend voor winters Finland is het Noorderlicht. Van september tot maart is dit bijzondere lichtverschijnsel tijdens heldere nachten het best waarneembaar.

Sneeuwzeker

Finland profileert zich steeds meer als wintersportbestemming met een lang sneeuwseizoen en een, ten opzichte van de zuidelijke Alpenlanden, goede sneeuwzekerheid.

Al vanaf half oktober is noordelijk Lapland bedekt met een dik pak sneeuw en het wintersportseizoen duurt daar tot half/eind mei. De hoofdstad van Lapland, Rovaniemi, en Kuusamo zijn komend winterseizoen extra goed bereikbaar vanwege de directe chartervluchten vanuit Amsterdam.

Niet alleen het noorden van Lapland is komende winter goed bereikbaar, Finnair biedt ook vluchten aan naar 15 andere bestemmingen in Finland, waaronder Kittilä, Ivalo, Rovaniemi, Kuusamo, Kajaani en Kupio, allemaal goede aanvliegroutes voor de wintersport in Finland.

Regio's

Finland telt ongeveer twintig wintersportgebieden, in de brochure staat daarvan een duidelijk overzicht, met hun bijbehorende faciliteiten en het seizoen. Verschillende regio's worden beschreven, waaronder Lapland, Kajaani, Kuopio, Noord-Karelië, Midden-Finland, Zuid-Finland en Helsinki. Tevens is er een overzicht te vinden van Nederlandse touroperators die wintervakanties in Finland aanbieden.

Page last modified on 23-11-2007 om 10:42