Winter Trein

  Wintersporters kunnen ook deze winter weer zonder files met de internationale trein reizen naar diverse wintersportbestemmingen. Dit is de meest ontspannen en comfortabele manier om naar de sneeuw te gaan. Zo rijdt Ski-Thalys in het winterseizoen rechtstreeks naar de Franse Alpen, en kunnen reizigers dagelijks met ICE International en `CityNightLine naar bestemmingen in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Ski-Thalys naar de Franse Alpen

Ski-Thalys rijdt van 22 december 2007 tot en met 15 maart 2008 elke zaterdag vanuit Amsterdam, Schiphol, Den Haag HS en Rotterdam naar Chambéry, Albertville, Moutiers, Aime la Plagne, Landry en Bourg Saint Maurice.

Tickets met Ski-Thalys zijn verkrijgbaar vanaf € 155,- (retourticket Amsterdam Centraal - Aime la Plagne in het laagseizoen). Vanaf de stations Moutiers, Aime la Plagne en Bourg Saint Maurice zijn vanaf € 32,- Snowbuzz-bustransfers naar diverse skibestemmingen mogelijk. Reserveren is verplicht voor Ski-Thalys.

ICE naar Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk

Ski-bestemmingen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn met ICE International goed bereikbaar. ICE International rijdt rechtstreeks naar Frankfurt en Basel, waar wintersporters kunnen overstappen op treinen naar diverse populaire wintersportplaatsen.

`CityNightLine

Wintersporters die 's nachts willen reizen en 's ochtends op de skipiste willen staan, reizen met `CityNightLine. Deze rijdt dagelijks rechtstreeks naar München, Basel en Zürich. Bovendien rijdt `CityNightLine in de periode van 21 december 2007 t/m 28 maart 2008 elke vrijdag rechtstreeks door naar Garmisch Partenkirchen (via München) en Brig (via Zürich).

Openbaar vervoer

De wintersportgebieden rondom Brig zijn met het openbaar vervoer eenvoudig te bereiken. Naast deze rechtstreekse verbindingen van `CityNightLine is het ook mogelijk met één overstap naar ski-bestemmingen in Oostenrijk te reizen. Reizigers kunnen kiezen uit slaapstoelen en compartimenten voor één, twee, vier of zes personen.

Informatie

Op de speciale wintersportpagina op de website van NS Internationaal staat veel praktische informatie over bereikbaarheid en reisschema's van de wintersportbestemmingen. Voor meer informatie en boekingen voor Ski-Thalys, `CityNightLine (nu te boeken) en ICE International (voorverkoop van drie maanden).

Page last modified on 25-02-2010 om 10:07