Varen En Nordic Walking

  Al vele jaren bieden wij vakanties op maat aan op ons schip MPS Zwaantje. Sinds vorig jaar ben ik mij gaan verdiepen in de sport Nordic Walking. Uiteraard in mijn vakgebied, hoe kan ik het varen combineren met Nordic Walking? Het antwoord is simpel. Wij kunnen dezelfde formule hanteren als bij onze fiets en/ of cultuur cruises. In sommige gevallen vaart u een stukje mee en brengen wij u met ons schip zo dicht mogelijk bij een mooie wandelroute. U wandelt een rondje en komt weer terug aan boord waarna wij verder varen. Een tweede mogelijkheid is: u vertrekt waar wij op dat moment liggen en komt 10 – 20 km verder weer aan boord waar wij met ons schip naar toe gevaren zijn. Het mooie aan deze formule is dat u nooit dezelfde route hoeft te wandelen (of een deel ervan) zoals u dat heeft als u in 1 hotel verblijft. Een ander voordeel is dat u elke dag op andere plaatsen komt maar u koffer maar 1 keer uit hoeft te pakken. U komt dus elke dag weer terug aan boord waar al uw bagage blijft. (in tegenstelling tot trektochten waarbij u elke dag uw koffer/rugtas in en uit moet pakken en elke dag in een ander hotel/ pension/ berghut slaapt)

Route mogelijkheden

Ook hier zijn er veel mogelijkheden. Wij kunnen in elke provincie varen dus in principe kunnen wij ook in elke provincie een passende route met u samenstellen. Zeer mooie gebieden om te wandelen zijn o.a. de Weerribben in Overijssel, De duinen van Noord Holland, de vechtstreek, Biesbosch en omgeving (Zuid Holland) en delen van Friesland.

Voorbeeld voor weekend of midweek (Hilversum – Maarsen – Muiden – Hilversum)

Dag 1 komt u aan boord in Hilversum rond 13.00 uur. Deze middag heeft u de tijd om een route te wandelen ’S gravenland (ongeveer 10 km). Dag 2 varen wij over de prachtige Vecht naar Maarsen waar 4 uitgestippelde Nordic Walking routes zijn. Hier kunt u 1 of meerdere routes lopen. Dag 3, voor het weekend arrangement varen we verder in de richting van Muiden. Daar loopt een route gedeeltelijk langs De Vecht waar wij u eraf zetten, na de wandeling gelopen te hebben, is er een uitgebreide lunch aan boord en varen we terug naar Hilversum. Om 17.00 nemen wij afscheid van u.

Deze route kan ook voor een korte midweek, dan blijven wij een dag langer in Maarsen liggen, zodat u de mogelijkheid heeft diverse Nordic Walking routes te lopen.

De route hebben wij samengesteld door de website www.nordicwalkingnet.nl te raadplegen. Hier staan een heleboel routes op in Nederland. Deze routes zijn geheel uitgestippeld en voorzien van bordjes voor de juiste weg. Voor meer informatie kunt u deze website raadplagen.

Data 2008/2009

  • Een midweek of weekenden zijn te boeken VOOR 12 april 2008 en NA 11 oktober 2008.
  • Weekreizen zijn het hele jaar door te boeken.

Prijzen

  • De prijs voor een weekend is € 150 ,-- per persoon bij een minimum van 20 deelnemers.
Het weekend arrangement gaat in op vrijdag 13.00 uur en eindigt zondag om 17.00 uur.
  • De prijs voor een korte midweek is € 200,-- per persoon bij een minimum van 20 deelnemers.
Het korte midweek arrangement gaat in op maandag 13.00 uur en eindigt op donderdag om 13.00 uur.
  • De prijs voor een lang midweek arrangement is € 250,-- per persoon bij een minimum van 20 deelnemers.
Het lange midweek arrangement gaat in op maandag 13.00 uur en eindigt op vrijdag om 13.00 uur.

Alle reizen zijn op basis van volpension. Volpension begint de eerste dag bij het diner en eindigt de laatste dag met de lunch. Bij het weekend arrangement is dit een uitgebreide lunch. Volpension is inclusief beddengoed, handdoeken, havengelden, personeel en dranken die op tafel staan. Volpension is exclusief vervoer, reisleiding, overige dranken, entrees.

Hebt u interesse? Neem dan gerust contact met ons op, dit kan telefonisch 0031-6 51 53 41 72

Voor meer informatie kunt u ook onze website raadplegen www.mpszwaantje.nl

Page last modified on 29-10-2007 om 19:08