Nieuwe campinggids Zweden online verkrijgbaar

  De nieuwe campinggids Zweden 2007 is behalve in print voortaan ook online verkrijgbaar. De gids bevat informatie over alle 600, bij de Zweedse Campingbond aangesloten Zweedse en Noorse campings. Met een uitgave in het Zweeds, Engels en Duits en een totaaloplage van 1,3 miljoen exemplaren, is de catalogus de grootste toeristen brochure van Zweden. Behalve 600 campings met in totaal meer dan 100.000 standplaatsen, staan in de gids ook nog 35 herbergen en 12.000 op campings gelegen stuga's (Zweedse huisjes) en trekkershutten.

Campinggids Zweden

De SCR catalogus wordt verspreid onder circa 500.000 bezitters van de Camping Card Scandinavia en is verkrijgbaar bij alle SCR-campings, bij Zweedse VVVīs, IKEA vestigingen, Scandinavische pretparken, rederijen, de Zweedse ambassade en diverse caravan- en camperverkopers. De gids is eveneens verkrijgbaar op diverse Nederlandse beurzen.

Downloaden

Nieuw in 2007 is de online versie op www.camping.se die in delen kan worden gedownload als pdf . Ook vanuit de pdf versie kan rechtstreeks naar de website van de camping of de website van camping.se geklikt worden. Van alle campings staan de GPS-coordinaten vermeld. Via uw navigatior, google maps of Google Earth kan zo gekeken worden waar de camping precies ligt.

Camping Card

Op de Zweedse campings is de Camping Card Scandinavia verplicht. Die kan via de (online) catalogus worden aangevraagd. De kaart biedt een gratis verzekering op de camping en een gegarandeerde snelle in- en uitcheckprocedure ter plaatse.

Het aantal kortingsmogelijkheden voor de 1,8 miljoen Europese Camping Card Scandinavia bezitters uitgebreid.

Recordjaar

Het jaar 2006 was een recordjaar voor het campingtoerisme in Zweden. Het totale aantal camping overnachtingen op de bij de SCR aangesloten campings groeide met 6,7 procent tot ruim 17,5 miljoen. Met in totaal 464.624 overnachtingen is ook het aantal Nederlandse gastnachten in 2006 tot een historisch totaal gekomen. Het betreft een groei van maar liefst 39 procent in vergelijking met 2005.

Meer informatie:

Page last modified on 18-10-2010 om 14:05