Turkije uit de kunst!

  De meeste toeristen kennen Turkije alleen als een zon, zee en strandbestemming. Dat is jammer want dit veelzijdige land heeft nog zoveel meer te bieden! Ongeveer 600-700 jaar geleden, in het bijzonder tijdens de Ottomaanse periode, zijn veel kunstvormen ontstaan die nu nog steeds door Turkse kunstenaars beoefend worden.
Als enige reisorganisatie in Nederland biedt Merlin Travel haar gasten de mogelijkheid om workshops te volgen waarbij een aantal van deze oude kunstvormen centraal staan.

Wat dacht je van een workshop Ebru (marmertechniek) in een prachtig gerestaureerd Ottomaans huis op een heuvel hoog boven de Bosporus? Of haal je liever diep in CappadociŽ zelf klei uit de rivier om daar vervolgens tijdens onze workshop Pottenbakken je eigen kunstwerk van te creŽren?

In de voetsporen vanÖ

Van koningen tot kluizenaars, van veldheren tot monniken en zelfs holbewonersÖ Turkije heeft een veelbewogen geschiedenis die zijn (voet)sporen door het gehele land verspreid heeft achtergelaten. Merlin Travel biedt als enige reisorganisatie in Nederland wandeltochten aan waarin deze voetsporen gevolgd worden.

Loop over dezelfde weg die de Karische koningen 3000 jaar geleden gebruikten; bekijk de 8000 jaar oude prehistorische grottekeningen en bewonder de frescoís die kluizenaars 2000 jaar geleden geschilderd hebben.

Klim dezelfde weg waar veldheer Xenophon en zijn troepen grote ontberingen hebben geleden om vervolgens weer letterlijk naar de moderne tijd af te dalen. Daar staat een Unimog klaar om ons 'in stijl' naar het hotel terug te brengen.

Informatie

Interesse in deze bijzondere workshops en wandelingen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Kijk voor meer informatie op onze website: www.merlintravel.nl

Ons aanbod bestaat uit workshops in oude Turkse kunstvormen en wandelreizen in nog relatief onbekende gebieden. Als u op zoek bent naar een vakantie anders dan anders met een interessante mengeling van kunst, geschiedenis, cultuur en als achtergrond de diverse natuur van Turkije, dan bent u bij Merlin Travel aan het juiste adres. Wij zullen uw honger naar kunst en/of avontuur niet stillen maar juist aanwakkeren! Onze vakanties worden, door ons deskundige team in Nederland en Turkije, zorgvuldig voorbereid en gecoŲrdineerd opdat u zorgeloos mag genieten van wellicht de ervaring van uw leven.

Page last modified on 15-01-2007 om 17:38