Trip Tip Peru

  Een goede voorbereiding van een reis is al de halve lol. Hieronder een aantal 'off-the-beaten-track' tips voor peru.

Peru is meer dan Machu Picchu

Machu Picchu is zonder meer spectaculair en tenslotte is het door dIncas ( zie onder ) gebouwd, en het ligt op een mooie berg. En afgezien dat het een enorme drukke tourist trap is, kun je er eigenlijk ook niet omheen. Maar je doet Peru zeer te kort als je niet verder kijkt.

Bezoek Lima

Hoewel je eigenlijk niet om Lima. heen kunt, aangezien het de enige internationale lchthaven van Peru heeft bezoeken maar weinig mensen Lima echt. Maar om Peru, zijn mensen en politiek goed te begrijpen moet je eigenlijk ook een bezoek aan de hoofdsta brengen, doe dit wel in de zomer ( onder winter) het klimaat is er an een stuk aangenamer dan in de winter.

Eet lokaal

Peru is best trots op zijn eten, en als je eens een keer iets anders durft dan aardappels met jus: probeer eens ceviche ( rauwe vis gemarineerd in limoen of ander citrus), cuy ( jawel cavia), anticuchous ( sate maar dan op zijn Peru's) of een van de talrijke aardappel gerechten. En een voordeel lokaal eten is zeer voordelig.

Bezoek de Amazone

De groene bergtoppen die je kent van de afbeeldingen van Machu Picchu zijn alles behalve reprensatief voor Peru. Een groot deel is woestijn, met Lima na Cairo de grootste woestijstad ter wereld, maar meer an 60% is jungle met daarin de Amazone met een enorme rijkheid aan beesten en planten.

D'r is meer dan Inca

De Incas hebben een zeer belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Peru, maar hun rijk heeft uiteindelijk maar een jaar of honderd de grootstheid gehadd die we nu terug zien in Machu Picchu. Voor, tijdens en na hun overheersing waren er nog veel meer culturen.

Zoals de Chimu beschaving langs de noordelijke kust tussen 900 en 1470 met de oude stad Chan Chan.

Of bezoek Pachacamac gebouwd door de Wari ( 600 - 1000 ) echter gedeeltelijk herbouwd door de Inca's.

Maar de Inca cultuur is nog allom vertegenwoordigd, vooral op de hooglanden, een zesde van de bevolking van Peru spreekt nog steeds Quechua taal der Inca's

Page last modified on 02-10-2015 om 21:27