Trinidad En Tobago

  Op Caribische eilanden Trinidad en Tobago is het komende vakantieseizoen erg veel te beleven: van feesten tijdens het carnaval of duiken tussen spectaculaire roggen en koraal tot meezingen tijdens een concert met Sir Elton John

Carnaval

In februari vindt het grootste carnaval van het Caribische gebied plaats en trekken duizenden Trinbagonians de straten van Trinidad op om 4 dagen lang feest te vieren. Verkleden is een must, hoe spectaculairder hoe beter. Even alles vergeten en 'winen', oftewel heupwiegend dansen, op de lokale Soca muziek tot je geen voeten meer over hebt. Daarna lekker bijkomen in de zon en pootjebaden in de verkoelende zee...

Sir Elton John

Hoewel de 'steelpan' de traditionele manier van muziek maken is op de eilanden, zijn de Trinbagonians ook grote liefhebbers van Jazz. In april staat Tobago dan ook op zijn kop. De Britse superster Sir Elton John zal met zijn befaamde band het 'main event' zijn van het derde Plymouth Jazz Festival, dat van 27 tot en met 29 april 2007 op Tobago wordt gehouden. Andere spectaculaire optredens zijn er te verwachten van onder andere topmuzikanten als Heather Headly en Al Green.

Cricket World Cup

Trinidad & Tobago zijn in maart en april één van de acht locaties in de 'West Indies' waar het wereldkampioenschap cricket wordt gespeeld. Niet zo vreemd, want op T&T is de bevolking 'gek' van cricket. De ICC Cricket World Cup West Indies 2007 duurt 58 dagen en begint op 4 maart met de 'warm-up'-matches, waarvoor ook Queen's Park Oval zijn stadion beschikbaar stelt. Tot 24 april treedt Trinidad & Tobago daarna ook op als gastheer voor zes groepswedstrijden.

Duiken

De duikwerelden Trinidad & Tobago liggen precies tussen de Atlantische Oceaan en de Caribische Zee; dat levert feitelijk twee verschillende prachtige duikbestemmingen op. Zo herbergt de zee voor de hagelwitte stranden van Trinidad prachtige zandlandschappen met de meest exotische vissen en zeeplanten, terwijl net buiten Tobago 300 soorten koraal te ontdekken zijn.

Ja, ik wil

Trinidad en Tobago vormen ook een ideale setting voor een droomhuwelijk. Elkaar diep in de ogen kijken met de brandende zon aan een strakblauwe hemel en op de achtergrond wuivende palmbomen, fluitende vogels en het ruisen van de zee... Een betoverende combinatie, voor als het écht bijzonder moet zijn. Niet voor niets zijn de twee eilanden uitermate populair onder geliefden. Dus: vraag internationale geboortebewijzen en een internationale huwelijksbevoegdheid aan en reis met je grote liefde naar Trinidad & Tobago.

Welvarend

De republiek Trinidad & Tobago is één van de meest welvarende eilanden in de Cariben dankzij de productie van petroleum en gas. Tobago is een vakantieparadijs met prachtige stranden en ongerepte natuur. Het heeft het oudste beschermde regenwoud op het westelijk halfrond; Tobago Forest Reserve.

Hip en veelzijdig

Zustereiland Trinidad is energiek, zakelijk en swingend. In de hoofdstad Port of Spain gebeurt het. Het eiland is hip en veelzijdig en biedt alles op het gebied van cultuur, natuur, muziek, feesten en lekker eten. Trinidad & Tobago zijn een perfecte bestemming voor duikers, bruidsparen en natuurliefhebbers.

Meer informatie

Page last modified on 11-08-2007 om 13:06