Tomtom: supergroot scherm en nieuwe kaarten

  `TomTom, producent van ťťn van de populairste navigatiesystemen ter wereld, heeft een nieuwe productlijn aangekondigd voor zijn instapapparaat, de `Tomtom One. Tegelijkertijd met de komst van deze XL is het kaartmateriaal aangepast en uitgebreid, onder meer met Zuid-Afrika.
De nieuwe `TomTom One XL valt vooral op door zijn supergroot en kwalitatief hoogwaardig 4,3 inch aanraakscherm en zijn slanke design. Het scherm garandeert dat bestuurders onder vrijwel alle omstandigheden een helder beeld hebben, met een beter wegoverzicht met meer straten en informatie.

Bovendien is de XL gereed voor het ontvangen van verkeersinformatie. Daarvoor is wel een speciale RDS-ontvanger nodig en een abonnement op deze additionele dienst.

Oplossing

Wij hebben nu een fantastische oplossing voor iedereen die alle voordelen van ons navigatiesysteem wil ervaren. Het combineert het gebruiksgemak van een extra groot touchscreen voor beter zicht met de mogelijkheid om verkeersinformatie op het systeem te ontvangen, zei `TomTom's CEO, Harold Goddijn, bij de introductie.

Accessoires

Tegelijkertijd met de `TomTom One XL, die in mei op de markt komt, wordt een nieuwe lijn accessoires geÔntroduceerd voor optimaal gebruikersgemak. Daarbij gaat het om een beschermtasje, een snelle oplader voor thuis en verschillende installatie oplossingen. In de Benelux wordt alleen de versie met kaartmateriaal van West-Europa verkocht. De consumenten advieprijs is € 399,-

Nieuwe kaarten

Het deze week aangekondigde nieuwe kaartmateriaal voor `TomToms navigatiesystemen bevat updates voor de regio's Europa en Verenigde Staten & Canada. Bovendien is er nu ook materiaal van Zuid-Afrika, Hong Kong en Singapore beschikbaar, vooral voor toeristen in deze gebieden een welkome aanwinst.

Nuttige plaatsen

De nieuwe kaarten bevatten duizenden kilometers aan nieuwe wegen en kruispunten, een groot aantal nieuwe nuttige plaatsen (onder meer in kleine stedelijke gebieden in Frankrijk), een nieuwe congestiezone in het centrum van Londen vanwege de tolperikelen in de Britse hoofdstad en uitgebreidere huisnummerinformatie voor Italië, Spanje en Portugal.

Kaartmateriaal kopen

Het nieuwe en vernieuwde kaartmateriaal is niet meer, zoals gebruikelijk op dvd of geheugenkaartjes beschikbaar, maar kan alleen nog maar tegen betaling worden gedownload vanaf de website. `TomTom wil met deze maatregel het illegaal gebruik aan banden leggen.

Page last modified on 18-04-2007 om 20:17