Tirol Stelt Komende Zomer Kids Centraal

  Inspelend op de trend dat (Nederlandse) gezinnen dichterbij huis op vakantie gaan, biedt de Oostenrijkse regio Tirol komende zomer een extra uitgebreid activiteitenprogramma voor kinderen.

Met name in de Family Tirol dorpen, een groep bestemmingen die volledig is georiënteerd op gezinnen, kunnen de jonge gasten van 5 tot 16 jaar zich verheugen op te gekke weekprogramma’s. Bovendien introduceren appartementen, hotels en pensions aantrekkelijk geprijsde arrangementen om tegemoet te komen in de behoefte van de vakantieganger.

Family Tirol

De 13 Family Tirol dorpen hebben dit jaar het thema ‘Wusel Wassergeist’. Het kleine watermonster leeft in de stromende beekjes in Tirol. Met o.a. flessenpost, onderwater-verrekijkers en spannende wedstrijdjes helpen kinderen tijdens het weekprogramma Wusel zoeken naar een kristal.

Animator

Elke leeftijdsgroep heeft een speciaal opgeleide animator die met de kinderen activiteiten onderneemt. Zo staan in Gerlos kinderdisco’s, mountainbikeritjes, speurtochten rondom het meer en klauteren in de klimtuin op het programma. Tevens leren de kids spelenderwijs meer over de bergen en de natuur.

Leuke uitstapjes

Fun en action staat centraal in het Summer-Fun Park in Fiss. Hier kunnen jong en oud kennismaken met de ‘Fisser Flitzer’ (een deltavlieger-achtig toestel dat over de Möseralm in zweeft), een 2,2km lange rodelbaan en de nieuwe reuzenschommel ‘Skyswing’.

Water zand en dammen

Even verderop, in Serfaus, ligt ‘Murmliwasser’. Kinderen kunnen hier spelen met water en zand en dammen bouwen. Ook is er een spannend toverpad door het bos (‘Murmilitrail’) voor nog meer avontuur. Op speelse wijze leren over het leven op aarde 200 miljoen jaar geleden kan in het Triassic Parc in het Pillerseetal.

Dinosaurussen

In de 400m2 grote, ondergrondse tentoonstellingsruimte zijn levensgrote dinosaurussen en andere historische dieren te bewonderen. Hier kunnen de jongste bezoekers in de rol van wetenschapper kruipen en zelf fossielen drukken of een dinosaurus model maken.

Betaalbare accommodatie

Vakantiegangers in Tirol hebben komende zomer ook volop keuze uit betaalbare pensions, appartementen en hotels. Veel accommodaties introduceren aantrekkelijk geprijsde familiearrangementen.

Vakantiewoning

Zo betalen 2 volwassenen met 2 kinderen tot 14 jaar voor één week in een vakantiewoning in de Family Tirol Regio Zell-Gerlos/Zillertal Arena slechts € 389,- (vanaf prijs). En bij verblijf in één van de aangesloten ‘Family Tirol’ accommodaties is deelname aan het Family Tirol programma inbegrepen.

4 sterren kinder hotel

Gezinnen die liever in een hotel verblijven en iets meer willen betalen, kunnen kiezen voor Hotel Alpenrose in de Tiroler Zugspitz Arena. Dit First Class Kinderhotel is het enige kinderhotel in Oostenrijk met 4 sterren superior en 5 smiley’s, de internationale mascotte van de kinderhotels, en richt zich volledig op gezinnen. Zonder kinderen krijg je zelfs geen kamer.

Zwemparadijs

Met maar liefst 400m2 indoor speelruimte, een bioscoop, een zwemparadijs met Fred Swim Academy en dagelijks activiteitenprogramma’s buiten hotel zoals een ridder- of prinsessendag in het kasteel van Ehrenberg kunnen de kids zich verheugen op de tijd van hun leven. Maar ook Hotel Furgler**** in Serfaus en Hotel Babymio**** in Kirchdorf zijn een goede optie voor gezinnen met kinderen.

Internet:

Page last modified on 15-05-2009 om 14:45