Slapen Op Unieke Plekken

  Hoe voelt het om net als een nomade onder de sterrenhemel te slapen op de steppen van KirgiziŽ? Of te overnachten in een eeuwenoude hacienda in Ecuador? Met Baobab Reizen kan het. De avontuurlijke reisorganisatie biedt groepsreizen aan waarbij je van de gebaande paden afwijkt. Dat je daarbij op zeer bijzondere plekken slaapt, is typisch Baobab.

Aan de voet van de vulkaan

De reizen van Baobab zijn zo samengesteld, dat je zowel de hoogtepunten van een land bezoekt, als van de begane paden afwijkt. Een bijzonder element van deze reizen zijn de vaak authentieke en bijzondere accommodaties waar je de nacht doorbrengt. De meeste hotels, pensions en andere logementen zijn sfeervol en typisch voor de streek. "Soms kom je bij de lokale mensen over de vloer en is de accommodatie wat primitiever, maar dit geeft juist kleur aan je reis", aldus Dagmar Ypenberg van Baobab. Ook kom je op plekken die je nauwelijks terugvindt in reisgidsen. Zo slaap je tijdens de Ecuador reis in de voormalige stallen van de sfeervolle La Cienega hacienda, die aan de voet van een vulkaan ligt en omringd wordt door adembenemend mooie tuinen en landerijen waar je uren kunt wandelen.

In de voetsporen van Marco Polo

Je waant je een nomade ten tijde van Marco Polo wanneer je deelneemt aan de Baobab Zijderoute reis die je onder meer naar KirgiziŽ voert. Hier geniet je onder de sterrenhemel van een uitgestrekt steppen landschap, en kruip je na een glas vodka onder de wol in een authentieke yurt. Deze nomadentent is gemaakt van natuurlijke materialen en wordt heerlijk verwarmd door een op hout gestookte kachel.

Doordat je met een reisbegeleider op pad bent die goede kennis heeft van het land en de gebruiken kom je op plekken waar je alleen niet zo snel zult komen. Bovendien heeft Baobab uitstekende contacten met de lokale mensen en hoteleigenaren waardoor deze bijzondere accommodaties toegankelijk zijn. Unieke belevenissen en dť manier om een land te leren kennen.

Interesse? Boek zo snel mogelijk

Kijk voor de complete reisbeschrijvingen van bovenstaande reizen, data en prijzen op www.baobab.nl.

Page last modified on 10-05-2012 om 16:10