Onbekend ItaliŽ scoort voor tweede huis

  Vrijdag 28 tot en met zondag 30 maart staat Second Home International voor de 23e keer in de Jaarbeurs in Utrecht: de grootste publieksbeurs van Europa op het gebied van tweede huizen. Deze beurs is de onbetwiste marktleider als het gaat om het aanbod van (tweede) woningen in binnen Ėen buitenland. Zoín 350 exposanten bieden de meest uiteenlopende woningen in meer dan 65 landen aan: boerderijen, appartementen met zeezicht, villaís aan een golfbaan, chalets in wintersportgebieden. Mensen met ervaring, die al een tijd elders wonen, geven lezingen over hun ervaring met het leven in een ander land, een andere cultuur, fiscale en financiŽle zaken.

Aanbieders van onroerend goed constateren een toenemende belangstelling voor nog onbekende regioís in ItaliŽ. Tot nu toe waren vooral Toscane en de Middellandse Zeekust geliefd, maar nu richt de focus zich ook op de regio le Marche, dat wel het nieuwe Toscane wordt genoemd.

De Italiaanse 'ontdekking' le Marche is nog vrij ongerept. De regio tussen de Apennijnen en de Adriatische zee wordt gekenmerkt door een gevarieerde flora en fauna, talloze middeleeuwse stadjes en dorpjes, musea, kastelen, palazzi, kloosters, abdijen en kerken.

Dankzij de ligging aan de Adriatische kust profiteert Le Marche van een zacht klimaat; in het voorjaar kan al vroeg worden genoten van de eerste zonnestralen en tot diep in het najaar zijn er warme dagen.

Het landschap is weids. Aan de voet van het middengebergte glooit het af met een paar rugjes naar zee. Bekende badplaatsen zijn Rimini, Cattolica, Pesaro, Fano en Ancona. De sfeer onder de bevolking is heel gemoedelijk.

Een andere trend is een huis in Midden-Amerika of in het Midden-Oosten. Een land als Costa Rica is populair, met een prachtige natuur en gunstig economisch en fiscaal klimaat. Menig filmster kocht hier al een optrekje.

De beurs is iedere dag open van 11.00 tot 18.00 uur. Toegang kost Ä 14,50 aan de kassa, online Ä 9,50. Kinderen tot en met 16 jaar mogen gratis mee.

Page last modified on 29-09-2014 om 13:08