Rivierenland

  In het Rivierenland worden tijdens Meimaand-Fietsmaand tal van activiteiten georganiseerd om dit prachtige gebied op de fiets te ontdekken. Het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland heeft een lijst met de leukste top-tips samengesteld voor een dagje uit, voor de Hemelvaarsvakantie, de Pinksterdagen of op enig ander moment

Betuwse Fietsvierdaagse

Op Hemelvaartsdag (17 mei) gaat voor de 22ste keer de Betuwse Fietsvierdaagse van start vanuit het dorpshuis in Kerk-Avezaath. Het thema van dit jaar is 'molens' vanwege het landelijke Molenjaar. De organisatie van de Betuwse Fietsvierdaagse maakt van de vier fietsdagen echte dagjes uit. Deelnemers ontvangen een fietsvlaggetje, een versnapering voor onderweg, de gratis pontjeskaart, korting bij diverse musea en twee keer een gezellig avondprogramma. De verschillende fietsafstanden zijn 25, 40, 60 en 80 kilometer.

Dauwtrappen op Hemelvaartsdag

Deze fietstocht langs de mooiste stekjes in de de Betuwe wordt gereden vanaf Herberg De Engel in Dodewaard . Op Hemelvaartsdag (17 mei) om 09.00 uur ontvangst met koffie en een stukje Engelbrood waarna u een fietsroute krijgt (ongeveer 40 km). U ontvangt tevens een knapzak met een lekkere broodlunch. Weer terug bij Herberg de Engel wordt u getrakteerd op een aangeklede borrel. De prijs is 17,50 per persoon inclusief lunch en route.

Fietstrein of Bierfiets: leuke fietsarrangementen

Een gezellig dag met familie, vrienden of collega's op n fiets door de omgeving? Kijk voor leuke arrangementen met de fietstrein of de bierfiets op http://www.rivierenland.nl. Hier vindt u ook andere leuke fietsarrangementen.

Rivierenroutes Rivierenland

In de brochure Rivierenroutes Rivierenland vindt u negen fietsroutes door de Betuwe, de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal. De routes voeren over de dijken langs de grote rivieren de Maas en de Waal en over de kronkelende rivier de Linge. De brochure kost slechts € 3,- en is aan te vragen via http://www.rivierenland.nl

Boswachterfietstocht Land van Maas en Waal

In het Land van Maas en Waal gaat op 18 mei een Boswachter-fietstocht van start. De start is om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij kasteel Hernen. Onderweg ziet men de rijke cultuurhistorie van dit gebied: een beltmolen, oude kerkpaden, veldovens, eendenkooi en een oude rune. De tocht is ongeveer 40 km, duur ruim vijf uur. Men moet zelf voor een fiets en proviand te zorgen.

Ontdek de Vesting3hoek met GPS

Met GPS ontdek je de Vesting3hoek op een bijzondere manier. De route is opgedeeld in 12 etappes waardoor je zelf een korte, langere of zelfs meerdaagse route kunt uitstippelen. De etappes zijn overzichtelijk voorgeprogrammeerd in de GPS die te huur is bij n van de startpunten. Wie zelf een GPS heeft kan de etappes downloaden via de website. De Vesting3hoek bestaat uit de vestingen Gorinchem, Woudrichem , Slot Loevestein en Fort Vuren.

Pontjeskaart

Schipper mag ik overvaren?

Een overtocht met een pontje is vaak het hoogtepunt van een dagje uit. De speciale pontjeskaart geeft een overzicht van diverse pontjes over Maas en Waal en biedt de gelegenheid om zelf een route uit te stippelen. Je kunt de pontjeskaart tegen vergoeding van verzendkosten bestellen via http://www.rivierenland.nl.

Page last modified on 18-06-2010 om 12:33