Op Zoek Naar De Tand Van Boeddha Met Baobab

  In augustus vertrekt een Baobab rondreis naar Sri Lanka met een wel heel bijzonder reisonderdeel. Niet alleen de vele hoogtepunten van Sri Lanka komen aan bod, maar ook een bezoek aan het Esala Perahera festival in de religieuze stad Kandy staat op het programma. Jaarlijks in juli en augustus vindt in de religieuze stad Kandy ťťn van de grootste traditionele parades in AziŽ plaats, waarop vele duizenden pelgrims afkomen.

Men viert dan het tiendaagse Esala Perahera festival, ter ere van de heilige Tand van Boeddha. In optochten van dansers, vuurspuwers, acrobaten en slangenbezweerders dragen prachtig versierde olifanten een gouden kistje mee met daarin een bijzonder relikwie, namelijk de heilige Tand van Boeddha. Volgens de overlevering werd deze tand gered van de brandstapel en bevindt deze zich tegenwoordig in de Tempel van de Tand in Kandy. Door deze Tand te eren vraagt men om de zegen van de beschermgoden van Sri Lanka.

Andere kant van een land leren kennen

Baobab Reizen bezoekt het Perahera festival jaarlijks met een groep avontuurlijke reizigers, als onderdeel van de rondreis Sri Lanka Hoogtepunten. Naast avontuurlijke rondreizen organiseert de reisorganisatie speciale festivalreizen, waarvan de Perahera reis een voorbeeld is. Door de jarenlange ervaring heeft Baobab veel persoonlijke contacten in deze regio, waardoor je tijdens een rondreis van de gebaande paden afwijkt en je de mogelijkheid krijgt een andere kant van een land te leren kennen. Zoals tijdens dit festival, waarin je wordt meegenomen in de sprookjesachtige sfeer van rituelen en processies.

Interesse?

Deze festivalreis met vertrek op 15 augustus is zo georganiseerd dat je in Kandy het Perahera festival meemaakt. De groepen zijn klein, dus wacht vooral niet te lang met boeken. Kijk voor de reisbeschrijving, data en prijzen op http://www.baobab.nl/ .

Page last modified on 29-09-2014 om 13:08