Oost-Groninger Bloembollen route

  Er komt in 2010 opnieuw een Oost-Groninger bloembollenroute, de derde alweer. De vier tuineigenaren die daarvoor samenwerken zijn gezien het succes en de vele bezoekers van vorige jaren gesterkt in hun opvatting dat het initiatief wordt gewaardeerd. Per jaar worden de tuinen mooier, de sneeuwklokjes zijn gescheurd en er zijn duizenden bollen bijgepoot. Daarom hebben ze ook enthousiast besloten een vervolg te geven aan de open dagen.

De tuinen zijn

The Stonefarm

Stadskanaal

20.000 m2. Opvallend zijn enorme zwerfkeien in de landschappelijke tuin. Een grote appelhof (1400 m2) met een tapijt van krokussen. Verder door de hele tuin massa’s stinzenplanten en voorjaarsbollen. Zelfs de bermen langs de weg doen mee.

City Channel Garden

Stadskanaal

2.500 m2. Tuin met in het vroege voorjaar bloeiende Camelia’s en Rododendrons, met oog voor detail ingeplant. Verrassende combinaties van exclusieve bollen zoals Fritularia en Muscari. Om de bloeitijd te verlengen is gebruik gemaakt van div. botanische soorten, aangevuld met honderden hybriden van Narcissen en Tulpen.

Bezoek- en theetuin Tuinfleur

Oostwold

4.000 m2. Diepe tuin (320 m.) grenzend aan Blauwestad. Gevarieerd beplant. De voortuin vol met Jan Siemerink tulpen, gevolgd door Allium Purple Sensation. Duizenden sneeuwklokjes in de hostatuin, daarna Scilla, Muscari en Chionodoxa gecombineerd met helleborussoorten. In de meandertuin –knipoog naar Blauwestad –blauwbloeiende bollen.

`WubsBos

Winschoten

1.700 m2. Bostuin met een hoogteverschil van plm. 5 m. in het Maintebos in bijna hartje Winschoten. Voornamelijk verwilderingsbollen, verspreid door de tuin.

n.b. Tuinfleur en City Channel Garden zijn ook beide paasdagen in 2010 geopend.

Wanneer

De openingstijden zijn:

  • Sneeuwklokjeszondag op 28 februari, van 11.00 tot 17.00 uur
  • en op 11, 18 en 25 april
    steeds van 11.00 tot 17.00 uur.
    Groepen kunnen in deze periode ook op andere dagen op afspraak de tuinen bezoeken.
  • Meer tuin evenementen
Page last modified on 24-12-2009 om 13:14