Obergurgl-Hochgurgl Breidt Skigebied Fors Uit

  voor het winterseizoen 2007/2008 investeert Obergurgl-Hochgurgl (Ötztal, Oostenrijk) 25 miljoen euro in de uitbreiding van het skigebied. Het doel is om de kwaliteit te verbeteren en de wintersporters optimaal van de sneeuw te laten genieten.

Obergurgl-Hochgurgl, één van de hoogte gelegen gebieden van Tirol, opent drie nieuwe gondelliften die passagiers vanuit het dal naar een hoogte van 3.080 meter brengen. Daarnaast wordt er geďnvesteerd in een nieuwe piste én een bergrestaurant op de top van de Hohe Mut (2670 meter).

Goede naam

Obergurgl-Hochgurgl heeft een naam hoog te houden; Obergurgl is vorig jaar is uitgeroepen tot één van de beste tien wintersportbestemmingen ter wereld.

Korte wachttijden

De nieuwe, snelle liften - Top Schermerbahn 300 (Hochgurgl), Hohe Mut Bahn Sektion I en II (Obergurgl) - zorgen voor korte wachttijden waardoor de wintersporters nog sneller boven op de pisten staan. Obergurgl-Hochgurgl, waar de pisten pas beginnen boven de boomgrens, geniet van een sneeuwzeker winterseizoen van november tot april.

Meer kilometers

Met de nieuwe afdaling Hohe Mut neemt het aantal pistekilometers toe tot 110 kilometer, waardoor skiërs en snowboarders zelfs in het hoogseizoen weinig last hebben van de drukte.

Ötztal

Obergurgl-Hochgurgl ligt in het Ötztal , het dal onder meer bestaat uit de bekende dorpen Sölden , Langenfeld en Oetz . Door de hoge ligging (1.800 - 3.080 meter) is de wintersportbestemming ook lang buiten het hoofdseizoen sneeuwzeker.

Voorzieningen

Het gebied beschikt over 23 liften met een capaciteit van 37.000 personen. Om de relatief kleine skigebieden Obergurgl én Hochgurgl met elkaar te verbinden, is in 1997/1998 de lift Top-Express Gurgl gebouwd. De 3,6 kilometer lange route verbindt beide regio's in 9 minuten met elkaar.

Page last modified on 29-09-2014 om 13:07