Nazomeren

  Het is hoog zomer en een blik op de thermometer leert ons dat het ruim boven de 30 graden is op dit moment. Natuurlijk verschilt het per persoon hoe gelukkig we zijn met dit warme weer. De een vindt het fantastisch en kan er geen genoeg van krijgen. De ander is de hitte nu wel zat en verlangt naar wat aangenamere temperaturen. Voor die laatste groep is het nog een maandje zwoegen en dan is de echte hitte voorbij. Het nazomeren kan beginnen.

Nazomeren is ideaal voor mensen die de extreme hitte niet kunnen of willen verdragen maar toch er nog lekker op uit willen. Een aangename temperatuur gecombineerd met de voordelen van het hoogseizoen. Er zijn tal van plekken in Nederland en BelgiŽ waar je heerlijk kunt nazomeren. Nog even genieten van het lekkere weer voordat de gure herfst weer in zet. Nog lekkerder is om van de laatste zomerdagen te genieten in het buitenland. En mogelijkheden genoeg. Een grote Europese stad is altijd prachtig maar ook de toeristische bestemmingen, die in het hoogseizoen zo goed als onbegaanbaar zijn, zijn fantastische nazomerbestemmingen.

Twee absolute toplocaties:

Gardameer

Het Gardameer in het noorden van ItaliŽ is in het hoogseizoen een zeer populaire vakantiebestemming voor Nederlanders, Belgen en andere Europeanen. De temperaturen kunnen oplopen naar de 40 graden en de discoís draaien op volle toeren. Maar wanneer de extreme drukte voorbij is wordt het Gardameer nog zoveel mooier. De stadjes rond het meer komen bij van een druk toeristisch seizoen en de Italianen komen weer terug naar hun dorpen. De heerlijke zomerse sfeer blijft nog even hangen. De terrassen zijn gezellig druk en dat allemaal zonder dat je over de hoofden moet lopen. Het nazomeren aan het Gardameer gaat verder dan alleen maar aan de rand van het water vertoeven. Nu de grootste drukte voorbij is, is het leuk om wat excursies te ondernemen. Je hoeft niet eindeloos lang in de file te staan en je komt er achter hoe mooi de omgeving eigenlijk is. Nazomeren aan het Gardameer is zoveel lekkerder dan je storten in de extreme drukte tijdens het hoogseizoen.

Cyprus

Een andere heerlijke nazomerbestemming is Cyprus. Een schitterend eiland in de middellandse zee. In de maanden juli en augustus loopt de temperatuur op tot boven de 40 graden. Hierdoor onderneem je nauwelijks iets en ben je veroordeeld tot bakken op het strand. Maar Cyprus is zoveel meer dan dat. Op het moment dat de temperatuur in Nederland en BelgiŽ daalt onder de 20 graden wordt het op Cyprus net aangenaam. Ideaal om na te zomeren. Na het drukke hoogseizoen veranderen de stadjes en dorpjes op Cyprus allemaal in romantische nederzettingen. Dankzij de fijne temperaturen ben je in staat om het eiland pas echt te ontdekken. Vooral de schatten van Aphrodite vind je veelvuldig terug op Cyprus. Daarnaast is het Troodosgebergte een absolute aanrader. De zon staat lager wat zorgt voor schitterende zonsondergangen en uitzichten over het gebergte. Langzaam maar zeker verkleurt de begroeiing en dit geeft een fantastisch beeld. Natuurlijk kun je tijdens het nazomeren ook prima op het strand liggen, sterker nog, de temperatuur is prima en je hoeft niet te vechten op je plekje.

Meer Nazomeren

Page last modified on 02-11-2011 om 21:02