Muziek- en dansfestival in Portugees sprookjesdorp

  Het pittoreske Sintra, gelegen op een half uur afstand van Lissabon, is van 1 juni tot en met 15 juli 2007 het toneel van het Sintra Music and Ballet Festival 2007. Bekende muziek- en dansensembles uit alle hoeken van de wereld -en ook uit Nederland- doen er aan mee.

Paleizen

De optredens vinden plaats in de meest indrukwekkende paleizen van Sintra zelf en in de nabijgelegen dorpjes Queluz en Pena en in het cultureel centrum Olga Cadaval.

Opening

Het Sintra Music and Ballet Festival start op 1 juni met een openingsconcert van de respectabele Portugese pianist Sequeira Costa. Hiermee wordt herdacht dat deze virtuoze musicus 50 jaar geleden voor het eerst optrad tijdens dit festival in 1957. Ook de beroemde, van oorsprong Portugese pianist Artur Pizarro zal een optreden geven, naast vele andere artiesten.

Dans en Ballet

Dans en ballet worden tijdens het festival uitgevoerd door vier bekende, internationale gezelschappen: het Cullberg Ballet uit Zweden, de Cloud Gate Dance Theatre uit Taiwan , de Portugese Contemporary Ballet Company en het Nederlandse Introdans Ensemble. Introdans presenteert moderne balletvoorstellingen en behoort tot de top 3 van Nederland. Op 15 juli, de laatste dag van het Sintra Festival, is er als afsluiting een opera-uitvoering in de tuinen van Queluz Palace.

Stedentrip

Een bezoek aan Sintra is prima te combineren met een stedentrip Lissabon . Sintra is zowel met de auto als met openbaar vervoer goed te bereiken. Tussen station Rossio, in het centrum van Lissabon, en Sintra rijden treinen die binnen een half uur op bestemming zijn.

Informatie

Page last modified on 11-05-2012 om 21:22