Mobiel Internetten Op Vakantie

  Vakantie was jarenlang heerlijk ontspannen op een warme bestemming. Even lekker weg van de dagelijkse sleur. Geen zorgen aan uw hoofd en lekker genieten. Tegenwoordig is het echter onmisbaar geworden om even snel de mail te checken of om op de hoogte blijven van het laatste nieuws. Wat veel mensen niet weten is dat de kosten hiervan behoorlijk aan de prijs zijn. Daarvan goed op de hoogte zijn is een must.

Internet binnen Nederland

Lekker even een paar daagjes naar de camping of het bungalowpark en ondertussen even kort mobiel internetten. Het kan prima als u maar op de kosten let. De goedkoopste optie is een wifi-spot vinden die gratis is. Binnen Nederland lukt dit echter niet zo vaak. Het lijkt vaak gratis maar er dient meestal een toegangscode gekocht te worden. Een goedkoop alternatief is een dongel kopen. Dit is het zogenaamde Ďprepaid mobiel internetí. Wanneer u kort op internet wilt zijn tijdens vakantie dan is dit perfect. Voor een paar Euro kunt u tientallen MBís downloaden. Natuurlijk kunt u hiermee geen films downloaden maar dat is ook niet de bedoeling. Voor internet op uw mobiele telefoon zijn er vaste abonnementen. Vaak rond de 8-10 Euro en dan kunt u onbeperkt internetten. Dit gaat via het GPRS/UMTS netwerk. U hebt bijna overal verbinding en kunt snel en eenvoudig internetten. Ook met uw telefoon kunt u inloggen op wi-fi spots. Het hangt van de spot af of hier kosten aan verbonden zijn.

Internet in het buitenland

De kosten voor mobiel internet in het buitenland zijn aanmerkelijk hoger. U hebt dan een buitenlandbundel nodig. Deze zijn beschikbaar bij de grootste telecom-aanbieders maar zijn behoorlijk prijzig. Beter kunt u met uw laptop een zogenaamde hotspot zoeken. Steeds meer hotspots in het buitenland zijn gratis. Dit betekent dat u via wi-fi gratis kunt inloggen op zoín hotspot en dan gratis kunt internetten. In veel restaurants en hotels in het buitenland is het internet al gratis en in steden als Parijs en Londen kunt u overal gratis inloggen op de hotspots. Dit is ook mogelijk met uw mobiele telefoon. Zorgt u er dan wel voor dat u uw normale internetverbinding, via GPRS/UMTS, uitschakelt. Anders komt u alsnog voor hoge kosten te staan. Met het programmaatje No Data kunt u eenvoudig u internetverbinding uitschakelen. Vervolgens kunt u via wi-fi zoeken naar hotspots en zo gratis internetten.

Dagbundels

Veel telecom-aanbiers hebben de mogelijkheid van een dagbundel. Voor een vast bedrag kunt u op 1 dag een vaste hoeveelheid data verbruiken. Dit werkt prima met laptops waar u uw data verbinding handmatig aanzet. Pas echter op met telefoons, als deze ongemerkt even uw mail checked start er een dagbundel een bent u veel geld kwijt voor een beetje data.

Open netwerken

Zorg altijd voor goede beveiliging wanneer u mobiel gaat internetten. Een firewall is absoluut geen overbodige luxe. Om er zeker van te zijn dat een site veilig is kunt u letten op de adresbalk. Een site waar 'https://' voor staat in plaats van de gebruikelijke 'http://' is vertrouwelijk en dus extra veilig. Sites waar u uw mail kunt checken of uw bankzaken kunt doen moeten altijd met 'https://' beginnen. Anders is de kans op meekijken/afluisteren groot. Wanneer u een open netwerk betreed moet u extra uitkijken omdat deze netwerken vaak niet goed beveiligd zijn. Let dus altijd goed op de adresbalk als u wachtwoorden invoert zodat u geen problemen ondervindt als u weer terug in Nederland bent.

Nieuwe regels EU

Sinds maart van dit jaar gelden er nieuwe regels op het gebied van mobiel internetten. Waar u vroeger nog op een enorme rekening kon worden getrakteerd is dat nu niet meer mogelijk. U spreekt met uw provider een datalimiet af voor internetten in het buitenland. Wanneer u deze limiet benaderd krijgt u bericht van uw provider. Wilt u toch nog verder internetten dan moet dit in overleg met de provider.

Page last modified on 09-06-2010 om 14:44