Milieuvriendelijk 'hoppen' door Amsterdamse grachten

  Rondvaartbedrijf Canal Company gaat vanaf 23 maart in de Amsterdamse grachten varen met kleine, milieuvriendelijke sloepen. De voorlopig negen Canal Hoppers worden bestuurd door professionele schippers, bieden plaats aan 12 personen en varen vaste routes langs een aantal vaste halteplaatsen.

Hoppen door Amsterdam

De Canal Hoppers varen voorlopig alleen op vrijdag, zaterdag en zondag, maar worden vanaf de zomer zeven dagen per week ingezet. De sloepen zijn ook te huur voor private parties op het water.

Vier van de negen sloepen varen door het centrum van Amsterdam: langs de bekende bloemenmarkt, de sfeervolle Negen Straatjes, de Jordaan en het Westerpark: de mooiste hotspots zijn met de Canal Hopper te bereiken en bekijken. De tweede route omvat het Noordelijk deel van Amsterdam, waarbij vanaf de sloep het KNSM-eiland met zijn architectonische hoogstandjes te bewonderen is.

Kosten

Een dagkaart kan bij de schipper gekocht worden voor Ä 12,50 p.p. Wie het leuk vindt om de hele hoofdstad vanaf het water te bekijken, koopt een combinatiekaart voor de Canal Bus en de Canal Hopper (Ä 22,50 p.p.). De Canal Bus rondvaartboten varen drie routes en meren aan bij de belangrijkste musea, winkelgebieden en attracties van Amsterdam.

Arrangement

Wie een weekendje door Amsterdam wil hoppen en varen kan met een speciaal arrangement een bezoek brengen aan het Rijksmuseum en het van Gogh museum, plus een twee dagen varen met de Canal Hopper en de Canal Bus.

Milieuvriendelijk

De negen Canal Hoppers zijn elektrisch en milieuvriendelijk. Eťn sloep vaart bij wijze van experiment op een brandstofcel voor waterstof. Zijn de resultaten naar tevredenheid dan zal deze techniek in de toekomst vaker ingezet gaan worden, ook bij de grotere schepen van Canal Company.

Page last modified on 13-03-2007 om 17:20